Utvikling

Blir høyest i byen

Nordic Choice Hotels har allerede to hoteller i Drammen, og i november står det tredje i samme kjede klart. Quality Hotel River Station er navnet på det 14 etasjer høye hotellet som nå bygges for 300 millioner kroner ved togstasjonen.

WATERFRONT: Nå begynner konturene av det som blir byens nye waterfront på stasjonssiden av Drammenselva. River Station hotell er en av bygningene som kommer her.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Hotellet blir byens høyeste bygning, og administrerende direktør Torgeir Silseth har klokkertro.

– Drammen er en destinasjon i full blomst og trenger et konferansehotell med kapasitet til å imøtekomme veksten. Bærekraftig og grønn byutvikling, yrende folkeliv og befolkningsvekst, gjør Drammen til en viktig destinasjon for oss. Med dette hotellet befester vi vår ledende posisjon i byen, og har ambisjoner om å tiltrekke oss enda flere gjester, sier han i en pressemelding.

Hotellet på 13.000 kvadratmeter får 249 rom, ni møterom, en storsal på 400 kvadratmeter, bar og restaurant. På gateplan legges det til rette for utadrettet virksomhet som restaurant/cafe, treningssenter og servicefunksjoner.

– Beliggenheten er avgjørende. Kollektiv reising blir viktigere umiddelbar nærhet til et reiseknutepunkt er en stor fordel. Vi er opptatt av miljøaspektet og det samme er kundene våre. Vi kommer til å konkurrere med andre destinasjoner om konferanser, kurs og arrangementer. Dette kan absolutt skape mer trafikk i byen, påpeker han.

Det er NSW Arkitektur som har tegnet Drammens nye landemerke. De har også tegnet det 11-etasjer høye Drammen Business Center (DBC) på nabotomta, som Malling forvalter. DBC får åtte fulle etasjeplan på ca 1.200 kvadratmeter. De tre øverste etasjene er inntrukket, og i niende er det planlagt en stor felles takterrasse. Bygget består av tre hovedelementer, to med fasade i treverk, og ett med glassfasade. Dette skal stå ferdig i 2020.

LES OGSÅ: Skal bygge ut 40.000 kvadratmeter

Bane NOR Eiendom (den gang ROM Eiendom) startet i 2015 arbeidet med å regulere området rundt Drammen stasjon. Året etter inngikk de en intensjonsavtale med Nordic Choice om hotellet og det var Skanska som fikk byggekontrakten verdt 300 millioner kroner. Målet er å etablere Drammens beste hotell og kontorarbeidsplasser i umiddelbar nærhet til regionens største trafikk-knutepunkt.

– Med et direkte tog til både Gardermoen og Torp, vil et hotell her tiltrekke seg flere reisende og bidra til å gjøre Drammen by mer konkurransedyktig. Vi driver bærekraftig byutvikling ved å utvikle miljøvennlige nærings- og boligbygg på kollektivknutepunkter. Ved å etablere et nytt hotell på Drammen stasjon lykkes vi med dette, sier Bane NOR-sjef Petter Eiken.

Byggehøydene ble ifølge Drammens Tidende velsignet allerede i 2015.

– Det er helt i orden å bygge høyt i området ved jernbanestasjonen. Det ligger i arealplanen vi nettopp vedtok. Hotellet er et kjærkomment bidrag til utviklingen av byen, sa ordfører Tore Opdal Hansen da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Superår for eiendomsrådgiver (+)
Aktuelt
Her kommer 270 000 m2 eiendom
Play
Realkapital Investor kjøper i Asker
Transaksjoner
Munch Brygge vant arkitekturpris
Aktuelt
Her vil gigantene bygge 1500 boliger
Bolig
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Volkswagen åpner datasenter i Norge
Aktuelt
Melder om ny sjef i Hemfosa
Karriere
Konkurrerer om å bli årets beste byggverk
Aktuelt
Sendt tilbake til byrådet (+)
Bolig