Utvikling

Blir høyest i byen

Nordic Choice Hotels har allerede to hoteller i Drammen, og i november står det tredje i samme kjede klart. Quality Hotel River Station er navnet på det 14 etasjer høye hotellet som nå bygges for 300 millioner kroner ved togstasjonen.

WATERFRONT: Nå begynner konturene av det som blir byens nye waterfront på stasjonssiden av Drammenselva. River Station hotell er en av bygningene som kommer her.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Hotellet blir byens høyeste bygning, og administrerende direktør Torgeir Silseth har klokkertro.

– Drammen er en destinasjon i full blomst og trenger et konferansehotell med kapasitet til å imøtekomme veksten. Bærekraftig og grønn byutvikling, yrende folkeliv og befolkningsvekst, gjør Drammen til en viktig destinasjon for oss. Med dette hotellet befester vi vår ledende posisjon i byen, og har ambisjoner om å tiltrekke oss enda flere gjester, sier han i en pressemelding.

Hotellet på 13.000 kvadratmeter får 249 rom, ni møterom, en storsal på 400 kvadratmeter, bar og restaurant. På gateplan legges det til rette for utadrettet virksomhet som restaurant/cafe, treningssenter og servicefunksjoner.

– Beliggenheten er avgjørende. Kollektiv reising blir viktigere umiddelbar nærhet til et reiseknutepunkt er en stor fordel. Vi er opptatt av miljøaspektet og det samme er kundene våre. Vi kommer til å konkurrere med andre destinasjoner om konferanser, kurs og arrangementer. Dette kan absolutt skape mer trafikk i byen, påpeker han.

Det er NSW Arkitektur som har tegnet Drammens nye landemerke. De har også tegnet det 11-etasjer høye Drammen Business Center (DBC) på nabotomta, som Malling forvalter. DBC får åtte fulle etasjeplan på ca 1.200 kvadratmeter. De tre øverste etasjene er inntrukket, og i niende er det planlagt en stor felles takterrasse. Bygget består av tre hovedelementer, to med fasade i treverk, og ett med glassfasade. Dette skal stå ferdig i 2020.

LES OGSÅ: Skal bygge ut 40.000 kvadratmeter

Bane NOR Eiendom (den gang ROM Eiendom) startet i 2015 arbeidet med å regulere området rundt Drammen stasjon. Året etter inngikk de en intensjonsavtale med Nordic Choice om hotellet og det var Skanska som fikk byggekontrakten verdt 300 millioner kroner. Målet er å etablere Drammens beste hotell og kontorarbeidsplasser i umiddelbar nærhet til regionens største trafikk-knutepunkt.

– Med et direkte tog til både Gardermoen og Torp, vil et hotell her tiltrekke seg flere reisende og bidra til å gjøre Drammen by mer konkurransedyktig. Vi driver bærekraftig byutvikling ved å utvikle miljøvennlige nærings- og boligbygg på kollektivknutepunkter. Ved å etablere et nytt hotell på Drammen stasjon lykkes vi med dette, sier Bane NOR-sjef Petter Eiken.

Byggehøydene ble ifølge Drammens Tidende velsignet allerede i 2015.

– Det er helt i orden å bygge høyt i området ved jernbanestasjonen. Det ligger i arealplanen vi nettopp vedtok. Hotellet er et kjærkomment bidrag til utviklingen av byen, sa ordfører Tore Opdal Hansen da.

– Omsetningen falt etter bilfritt byliv
Aktuelt
Boligprosjekt falt i fisk for Alf-Inge Håland (+)
Analyse
Vil bygge boliglåve med 19 enheter
Bolig
Aberdeen kjøpte sentrumseiendom (+)
Transaksjoner
Gleder seg til reforhandling av leieavtaler (+)
Analyse
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Tollefsen kjøper mer utviklingseiendom i Asker
Transaksjoner
Starter med produktdesign for ombruk
Aktuelt
Gir vekk eiendom til en verdi av 400 millioner (+)
Analyse
Krefting reagerer på slakt av R8
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.