PARKERING: I dag er Nedre torg en parkeringsplass, neste år byr på helt andre tilbud.

Vil ha bilene vekk fra byens hjerte

Nedre torg i Ski sentrum er i dag en parkeringsplass, men det varer ikke lenge.

Publisert Sist oppdatert

I Ski har innbyggerne vært med å bestemme hvordan den nye møteplassen deres skal fungere og se ut. Det startet i 2017 med byutviklingsprosjektet «Skiliv – torget for fremtiden». Kommunen fikk inn hundrevis av forslag som ble vurdert, og da kommunen i januar i år utlyste en åpen arkitektkonkurranse for nedre torg var innbyggernes ønsker en viktig del av dokumentene arkitektene jobbet ut fra.

Nå har kommunen fått inn 30 forslag til hvordan Nedre torg kan bli.

– Vi er veldig fornøyde med antallet forslag og det er en kjempespennende oppgave å gå igjennom dem. Arkitektkonkurransen ender med at byens hjerte skal bli transformert fra parkeringsplass til torg, sier prosjektleder og arkitekt Unni Hestad i Ski kommune.

En jury bestemmer hvilket forslag som vinner, og med det hvilket arkitektkontor som får sette sitt preg på nedre torg. Det er bevilget 40 millioner kroner til utviklingen av nedre torg som etter planen skal bli bygget i 2020.

– Tidene forandrer seg, og vi med dem. Ski har fått status som regionby i Akershus. Vi skal skape gode byrom som gjør byen vår attraktiv for menneskene som bor her, næringsliv og folk på besøk. Dette krever at vi tar noen grep i hjertet av byen. Vi er så heldige at vi har et stort, åpent byrom midt i sentrum, et byrom med stort potensiale som naturlig samlingspunkt, aktivitetsarena og identitetsskaper. Her vil vi skape et trivelig byrom for alle, et torg som pulserer av liv fra morgen til kveld hele året, påpeker Hestad.

Powered by Labrador CMS