Aktuelt

Vil ha bilene vekk fra byens hjerte

Nedre torg i Ski sentrum er i dag en parkeringsplass, men det varer ikke lenge.

PARKERING: I dag er Nedre torg en parkeringsplass, neste år byr på helt andre tilbud.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I Ski har innbyggerne vært med å bestemme hvordan den nye møteplassen deres skal fungere og se ut. Det startet i 2017 med byutviklingsprosjektet «Skiliv – torget for fremtiden». Kommunen fikk inn hundrevis av forslag som ble vurdert, og da kommunen i januar i år utlyste en åpen arkitektkonkurranse for nedre torg var innbyggernes ønsker en viktig del av dokumentene arkitektene jobbet ut fra.

Nå har kommunen fått inn 30 forslag til hvordan Nedre torg kan bli.

– Vi er veldig fornøyde med antallet forslag og det er en kjempespennende oppgave å gå igjennom dem. Arkitektkonkurransen ender med at byens hjerte skal bli transformert fra parkeringsplass til torg, sier prosjektleder og arkitekt Unni Hestad i Ski kommune.

En jury bestemmer hvilket forslag som vinner, og med det hvilket arkitektkontor som får sette sitt preg på nedre torg. Det er bevilget 40 millioner kroner til utviklingen av nedre torg som etter planen skal bli bygget i 2020.

– Tidene forandrer seg, og vi med dem. Ski har fått status som regionby i Akershus. Vi skal skape gode byrom som gjør byen vår attraktiv for menneskene som bor her, næringsliv og folk på besøk. Dette krever at vi tar noen grep i hjertet av byen. Vi er så heldige at vi har et stort, åpent byrom midt i sentrum, et byrom med stort potensiale som naturlig samlingspunkt, aktivitetsarena og identitetsskaper. Her vil vi skape et trivelig byrom for alle, et torg som pulserer av liv fra morgen til kveld hele året, påpeker Hestad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Negative servitutter til besvær
Juss
I dette Oslo-området vurderer eierne å droppe boliger (+)
Bolig