Aktuelt

Røkke vil ha en del av hotellkaka

Det nye hotellet med navnet 1624 åpner dørene i Kongsberg juni 2021 og blir en viktig del av Kjell Inge Røkkes vekstplaner i hotellbransjen.

NYTT: Hotellet 1624 i Kongsberg blir et signalbygg med 150 rom og en rekke teknisk innovative løsninger for gjestene.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

1624 skal driftes av Haut Nordic-konsernet. Haut Nordic eies 50 prosent av administrerende direktør Sondre Prestegard og 50 prosent FP Eiendom, Aker sitt eiendomsutviklingsselskap. Kjell Inge Røkke er storeier i Aker og har tidligere gitt uttrykk for at han har ambisjoner om å utvikle mellom fem og ti nye hoteller gjennom Haut Nordic innen 2025.

1624 blir derfor en viktig milepæl i denne satsingen, ifølge en pressemelding.

De to partnerne kjenner både hverandre og det lokale hotellmarkedet godt gjennom dagens samarbeid om Quality Hotel Grand Kongsberg, som henholdsvis drifter og eier av hotellet.

– Når vi nå skal utvide porteføljen med 1624, skjer det derfor i tospann med en aktør som vi kjenner godt, som har stor innsikt om det lokale eiendomsmarkedet og som vi vet vil gjøre sitt for at veien frem mot åpning blir best mulig, sier administrerende direktør Sondre Prestegard i Haut Nordic.

Han påpeker at nettopp kjennskapen til hverandre gjør at man har kunnet ha en ryddig og oversiktlig planleggingsprosess.

– Gjennom Grand har vi opparbeidet oss bred kunnskap om hotelldrift i byen. Samtidig er det viktig at vi utvikler et hotell som møter fremtidige behov til lokale aktører. Derfor har vi lyttet innspill fra mange hold og føler oss trygge på at 1624 blir det signalbygget vi har som mål at det skal bli.

LES OGSÅ: Full fart fremover med store investeringer i Sølvbyen

Administrerende direktør Per Mikkelsen i PK Eiendom støtter samarbeidspartneren og sier at 1624 bli ret spektakulært hotell med en tydelig bærekraft-profil.

– Det bygges med de mest moderne energikilder og byggemåter som gir lavest energibruk. Gjennomgående vil gjestene møte de teknologisk mest innovative løsningene, inkludert muligheter for self check-in, mobil innsjekk, mulighet til å caste eget innhold på tv, samt flere andre løsninger, sier han.

Selve hotellnavnet er en honnør til byens grunnlegger, Kong Christian Kvart. Da man begynte å ane det store omfanget av sølv i de lokale gruvene, bestemte han at Kongsberg fortjente bystatus og grunnla byen i 1624.

– Med 1624 gjør vi ære på den viktige rollen Kongsberg har spilt i Norges historie. Samtidig skal hotellet skue fremover og gjøre sitt for at byen ved Numedalslågen befester sin posisjon som en moderne, inkluderende og gjestfri by, sier Prestegard.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Negative servitutter til besvær
Juss
I dette Oslo-området vurderer eierne å droppe boliger (+)
Bolig