Aktuelt

Har startet den gigantiske rivejobben, nå er det ingen vei tilbake

Etter å ha stått som et tomt skall siden terrorbomben i 2011, går det nå mot sluten for R4.

RIVER: Nå starter rivearbeidet med R4. Dette er slik det var før bomben i 2011. Foto: Helge Høifødt/Wikipedia CC BY-SA 3.0
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Mandag startet Statsbygg rivearbeidet med R4 i Regjeringskvartalet, og begynte rigge anlegget og bygge et gjerde. Selve rivearbeidet av bygningen starter ikke før nærmere sommeren, men det blir ingen Donald-kule.

– Det er ikke lenger slik at man river med Donald Duck-kule eller en ladning med dynamitt. Bygget rives og klippes gradvis for å oppnå en høy miljøsortering på avfallshåndteringen, sier prosjektleder Anne Braaten i en pressemelding.

R4 inkludert Møllergata 17 utgjør 25.700 kvadratmeter. Det er et 130 meter langt bygg langs Møllergata og Grubbegata. Den fysiske rivingen starter i Møllergata 17.

– Deretter river vi gradvis sørover mot Stortorget. Anleggstrafikken vil kjøre rundt Youngstorget og knyttes til Ring 1 i krysset med Calmeyers gate, påpeker Braaten.

Hele R4 skal rives ned til grunnen under terrengnivå i Møllergata. Som en del av entreprisen inngår også sikring av byggegrop etter at byggene er revet, samt sikring av tilliggende bebyggelse.

R4 ble bygd mellom 1985 og 1988. Det inneholder ni etasjer, to kjelleretasjer og helikopterdekk på taket. Etter bombeangrepet er all innredning og tekniske installasjoner fjernet i kontoretasjene. I 2014 besluttet regjeringen at R4m S-blokken og Y-blokken skulle rives.

S-blokken ble revet i 2014 og 2015. Y-blokken blir revet etter R4, et arbeid som skal ta ett år til sammen. Det er forventet at de forberedende byggearbeider i regjeringskvartalet starter i 2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Negative servitutter til besvær
Juss
I dette Oslo-området vurderer eierne å droppe boliger (+)
Bolig