HAR TROEN: Daglig leder Erling Johansen (tv) i Fotografihuset og Kjell Kalland i Hav Eiendom har stor tro på samarbeidet om det nye Fotografihuset. Foto: CF Wesenberg

Inviterer til internasjonal arkitektkonkurranse

Hav Eiendom inviterer til en åpen internasjonal arkitektkonkurranse for Fotografihuset på Sukkerbiten i Bjørvika.

Publisert Sist oppdatert

Det nye kulturbygget, som skal bygges mellom Operaen og det nye Munchmuseet, skal etter planen stå ferdig i 2023. Hav Eiendom har inngått en avtale med Fotografihuset om å bygge et kulturbygg som «skal bli en verdensarena for fotografi».

– Vi gjennomfører en åpen, internasjonal arkitektkonkurranse for å sikre at vi får et kulturbygg som blir et lite smykke mellom Operaen og Munchmuseet. Her investerer vi mye penger i god arkitektur, også for landskapet rundt bygget. Vi håper på svært mange bidrag til konkurransen fra arkitekter fra hele verden, sier Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom.

Hav Eiendom vil ha et lite to-etasjers bygg på 3700 kvadratmeter, med en havnepromenade og et rekreasjonsområde rundt hvor det kan være arrangementer. Hav Eiendom planlegger også et adkomstsenter med kiosk og kafe på inntil 1000 kvadratmeter som skal ligge på nabotomten Bjørvikautstikkeren.

Juryen til arkitektkonkurransen består av administrerende direktør Kjell Kalland og plansjef og arkitekt Eivind Hartmann fra Hav Eiendom, daglig leder Erling Johansen i Fotografihuset, en fotograf oppnevnt av Fotografihuset, arkitekt Henriette Salvesen fra DIVA arkitekter oppnevnt av Norske arkitekters landsforbund, samt Arne Smedvig oppnevnt av Norske landskapsarkitekters forening.

Målet er at 250 000 skal besøke det nye fotografihuset hvert år.

– Fotografihuset representerer hele det norske fotomiljøet, og vi i Hav Eiendom har tro på at Fotografihuset kan skape en folkelig, pulserende og inspirerende møteplass, sier administrerende direktør Kjell Kalland i Hav Eiendom. Selskapet er eid av Oslo Havn KF og har hatt ansvaret for områdeutviklingen av Bjørvika.

Powered by Labrador CMS