NYTT: Denne bygningen skal huse Brønnøysundregistrene fra 2021.

Fikk kontrakt på 500 millioner kroner

Veidekke skal bygge den nye kontorbygningen til Brønnøysundregistrene. Kontrakten med eiendomsselskapet Søren Nielsen er en totalentreprise verdt nærmere 500 millioner kroner før moms.

Publisert Sist oppdatert

– Det betyr mye for oss å få dette oppdraget, og dette blir et viktig bygg for mange mennesker. Plasseringen på brygga vil gjøre det svært synlig fra sjøen og i sentrum. I tillegg til omfattende krav til bærekraft, energi og miljø, stilles det strenge krav til sikkerhet for bygget. Vi ser nå fram til å komme i gang, sier direktør Birte Almeland i Veidekke i en pressemelding.

Det blir et moderne og effektivt kontorbygg som skal huse flere enn 500 ansatte som får nesten 15.000 kvadratmeter å boltre seg på fordelt på to bygninger i sju etasjer. De to bygningene skal forbindes med et atrium i glass på midten.

– Lys, luft og utsikt vil skape trivsel og attraktive møteplasser. Kantine med tilhørende takterrasse er plassert øverst i bygget med spektakulær utsikt mot storhavet og Vega. Prosjektet har fokus på høy kvalitet og strenge miljøkrav, samt å imøtekomme kravene til en moderne kunnskapsbedrift, heter det.

– Sammen med byggherre Søren Nielsen og Ratio arkitekter har vi og vårt datterselskap Block Berge Bygg jobbet med prosjektet siden juni 2017. Bygningen skal stå ferdig sommeren 2021, sier distriktsleder Atle Monan i Veidekke.

Fakta

Søren Nilsen AS eies ifølge proff.no av en rekke aksjonærer. De fire største er:

1. Syneco (Anne Ottestad og Jon Christian Syvertsen 51% og Christian Frederik Ness 49%) 15,5%.2. Johs. Hansen Rederi (familien Figenbaum) 15%.3. Remco (familien Reme) 8%.4. Chamar (Jens Christian Hauge) 7,5%.

Powered by Labrador CMS