Aktuelt

Kanonår for Malling

Eiendomshuset Malling & Co tjente 109 millioner kroner før skatt i 2018.

TIDENES RESULTAT: Styreleder Peter T. Malling er strålende fornøyd med tidenes resultat i Eiendomshuset Malling & Co.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vi har virkelig satt hårete mål og de ble innfridd pluss litt til. Det ligger hardt arbeid bak resultatene, sier styreleder Peter T. Malling senior i Eiendomshuset Malling & Co til Estate Nyheter.

Han kan glede seg over et fjorår hvor alle forretningsområdene leverte gode resultater og en konsernomsetning som økte fra 302 millioner kroner i 2017 til 390,4 millioner kroner i 2018. Driftsresultatet var 106,9 millioner, mens resultatet før skatt var 109,5 millioner kroner, en økning fra 74 millioner året før. Tallene er etter bonuser på 82 millioner kroner til de ansatte og i tillegg deles 34 millioner kroner ut i utbytte til ansattepartnere.

Malling forteller at da Anders Berggren kom inn som ny adm. direktør i Malling & Co i november 2016, var ambisjonene høye.

– Anders kom inn og sa at i løpet av 2020 skal vi nå 100 millioner kroner i overskudd. Og det er nå innfridd to år før tiden, sier en fornøyd styreleder.

Anders Berggren mener Malling & Co har bygd sten på sten i mange år.

Anders Berggren, daglig leder i Eiendomshuset Malling & Co.

– Dette er resultatet av en veldig lang reise i Malling som startet lenge før jeg begynte. Selskapet gjorde noen strategiske grep så langt tilbake som i 2007, da de hovedsakelig var et forvaltningshus. Så ble det satset på Markets og meglingen og andre tjenester, sier Berggren.

Eiedomshuset Malling & Co startet opprinnelig som en næringsmegler allerede i 1971, men etter hvert kom meglingen i skyggen av forvaltningen. Gjennom 1990-tallet og starten på det neste tiåret var meglingen stort sett megling for forvaltningsporteføljen.

I 2018 sto forvaltningen for en omsetning på 171,9 millioner kroner. Berggren er svært fornøyd med utviklingen i området.

Forbedringsprosjekt

– Noe av det viktigste vi har gjennomført er et lønnsomhetsforbedringsprosjekt innenfor Forvaltning. Det har vært ledet av Cathrine Kildalsen, som har jobbet sammen med økonomidirektør Martin Mehus på prosjektet. Det er blitt gjort en strålende jobb med å få opp lønnsomheten. Vi har kartlagt alle forvaltningsoppdragene og sett på lønnsomheten. Vi har reforhandlet en god del avtaler hvor vi tapte penger og har sagt opp noen. Vi har også for noen av oppdragene gått over fra faste kontrakter til timebaserte honorarer, samt blitt flinkere til å tilleggsfakturere arbeid som ikke er en del av de faste oppgavene i forvaltningsavtalene. Før gjorde vi mye gratisarbeid, sier Berggren.

Han trekker også frem et bonussystem for de ansatte som har gitt ekstra giv og entusiasme i organisasjonen.

Sterk meglervirksomhet

Meglervirksomhetene til Malling hadde også et veldig bra fjorår. Omsetningen endte på 213,8 millioner kroner.

– Vi var rådgiver for transaksjoner for drøye 10 milliarder kroner i meglingen. I tillegg var Project Finance-virksomheten vår involvert i transaksjoner for nesten 5 milliarder kroner. Inntektene på utleiemeglingen vår var 46 millioner kroner pluss 4-5 millioner kroner fra Drammen-kontoret. Så vi hadde over 50 millioner kroner i omsetning fra utleiemeglingen. Vi har vokst mye på utleie. Det er et veldig bra team som ledes av Fredrik Sommerfeldt. De har etablert seg som den ledende utleiemegleren i markedet, sier Berggren.

Prosjektfinansieringen, som ledes av Mads Mortensen, omsatte for 80 millioner kroner i fjor. Virksomheten tilrettelegger for eiendomsprosjekter gjennom syndikater, leverer kjøpsrådgivningstjenester og forvalter et eiendomsfond.

– Vi er nå en 14-15 selskaper i konsernet med ulike virksomhetsområder. Vi har et omfattende tjenestetilbud og er markedets største heldekkende og tar eiendom fra A til Å, sier Peter T. Malling senior.

Malling og Berggren er opptatt av miljøet i selskapet.

– Det å ha et godt miljø og en god kultur har vært en av mine kjepphester i alle år. Det er gull verdt. Vi må jobbe med kulturen hver dag. Vi hadde en strategisamling i 2007 hvor vi fattet noen etiske verdigrunnlag. Vi skal leve etter de tre P-ene. Positiv, pålitelig og profesjonell. Hvis man har vært ansatt her noen måneder uten å vite hva de tre P-ene er, da har man ikke noe her å gjøre, sier Malling.

Fornøye medarbeidere

– Vi har veldig høy medarbeidertilfredshet. I vår medarbeiderundersøkelse i fjor høst scoret vi topp i Norge. Det er en stå-på-holdning og folk er opptatt av å hjelpe hverandre. Dette er noe som går langt tilbake i tid. Malling-familien har evnet å skape en veldig god bedriftskultur. Den skapes av hvordan de som er eiere og ledende ansatte opptrer og hvordan de behandler sine ansatte. Et godt miljø avler et godt miljø, sier Berggren.

Når det gjelder utsiktene fremover, har Malling hatt en god start på 2019.

– Men jeg har vanskelig for å se at vi skal klare en vesentlig vekst i 2019 utover det vi greide i 2018. Jeg er fornøyd hvis vi klarer å repetere fjoråret, sier Berggren.


Hva gjør Malling & Co for å fortsette den gode utviklingen i 2019? Anders Berggren fortalte Estate Play om planene fremover før han dro til MIPIM i Cannes :

Har tatt ut 70 millioner i utbytte (+)
Pluss
Newsec Basale kjøper Tjuvholmen Drift
Transaksjoner
Tre nye til Insenti
Karriere
Dagbøter kostet flesk for garantist (+)
Juss
Klart for neste trinn på brygga
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Kjøper konkurrent og to eiendommer
Transaksjoner
Fearnley-syndikat solgte kombieiendom (+)
Transaksjoner
Ugyldig eiendomsskatt, men greit med skjerming
Juss
Satser på enda mer næring i Drammen
Utvikling