Stadig flere kommuner vil ha Røkkes blå tårn. Illustrasjon: Wingårdh arkitektkontor

Røkketårnet ser til Sarpsborg

Mange kommuner vil gjerne ha Røkkes blå tårn etter at Bærum takket nei. Onsdag møtte Nina Jensen i Rev Ocean og Marianne Stigset i FP Eiendom lokalpolitikere fra Sarpsborg.

Publisert Sist oppdatert

Da bærumspolitikerne i tur og orden vendte tommelen ned for den blå skyskraperen på Fornebu, åpnet flere andre kommuner døren for det samme prosjektet. I Sarpsborg var det Lokalpartiet Sammen For Sarpsborg (SaFoSa) som henvendte seg til Aker. Det førte til at Nina Jensen Rev Ocean og Marianne Stigset i FP Eiendom møtte Kai Roger Hagen og Aisa Fredh fra partiet for å snakke om plasseringen av Verdenshavenes hovedkvarter.

– Vi har presentert Sarpsborgs unike kvaliteter, men nå må andre overta. Rev Ocean ga oss en klar tilbakemelding på at de ønsker en tverrpolitisk tilbakemelding. Derfor vil vi nå kontakte ordføreren og samtlige politiske partier, næringsforeningen og andre næringsaktører som neste steg i prosessen. Skulle vi få til dette vil det bety en ny tidsregning for Sarpsborg – før og etter, sier Kai Roger Hagen og Aisa Fredh til Sarpsborg Arbeiderblad.

Les også: Askøy vil ha Røkketårnet

– Den blå skyskraperen er viktig, men enda viktigere er innholdet. Vi pekte på byens beliggenhet på aksen Oslo – Göteborg – København som er en av megaregionene i Europa som vokser raskest, og nærheten til sjøen. Sarpsborgs fortrinn er at vi har arealer som gjør at et slik prosjekt kan synes, eksponeres og utvikles, påpeker de to lokalpolitikerne som også trakk frem beliggenheten langs E6 både på Kalnes og i Skjeberg.

– Vi har noen unike kvaliteter, men vi har ikke diskutert høyden på skyskraperen. Det er ting en må ta stilling til på et senere tidspunkt. Vi håper både dagens bystyre og det nye bystyret etter valget vil uttrykke et helt tydelig ønske om at Sarpsborg ønsker å være vertskommune for Verdenshavenes hovedkvarter, sier Hagen og Fredh til lokalavisen.

Powered by Labrador CMS