Aktuelt

Nå prises logistikk like skarpt som kontorbygg

Ingen eiendomssegmenter har sett en lignende prisutvikling som lager og logistikk.

STOR ETTERSPØRSEL: - Interessen og betalingsviljen er stor for logistikkeiendommer, sier Rune Husby hos Norion Næringsmegling.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– De beste lager- og logistikkeiendommene i Trondheim prises nå til en yield på rundt 5,5 prosent. Du skal ha en god kontoreiendom for å oppnå en skarpere yield enn det, sier Rune Husby, partner og megler hos Norion Næringsmegling.

Alt må stemme
Norion Næringsmegling følger utviklingen i lager- og logistikksegmentet tett. En oversikt med referansetransaksjoner viser at en større logistikkeiendom i 2017 ble solgt til en yield på 5,75 prosent. Senere samme år ble det gjennomført nok en logistikktransaksjon, da var yielden nede på 5,5 prosent.

Ifølge Husby skal man ikke mange år tilbake for å finne en yield i dette eiendomssegmentet som var betydelig høyere.

LES OGSÅ: Rekorddeal i logistikk

– Går vi bare noen få år tilbake ble de beste lager- og logistikkeiendommene omsatt for en yield på 6,5 prosent. Prisstigningen i dette segmentet har med andre ord vært formidabel, sier Husby, som legger til at alt selvfølgelig må stemme for at man skal oppnå de beste yieldene.

– Det handler om beliggenhet og tilkomst, men også høyde under taket og hvor moderne bygget er. Stemmer alt, så er det mange interesserte kjøpere, sier Husby.

Modent for salg?
Den positive utviklingen har selvfølgelig å gjøre med leietakeretterspørselen etter denne typen arealer. Netthandel skyter i være, samtidig som håndverksbedrifter går godt, noe som gjør at behovet for slike kombinasjonsarealer er stort. Dette har igjen ført til en rekordlav ledighet på tre prosent.

LES OGSÅ: Her stuper ledigheten til et rekordlavt nivå

Nå tror imidlertid Husby at yieldfallet har sett bunnen. Det betyr at dersom du sitter på en god eiendom i dette segmentet, så kan tiden kanskje være moden for å vurdere et salg.

– Vi tror ikke yielden kommer lenger ned. For de som har sittet på eiendommene noen år kan det definitivt være en gevinst å hente, sier Husby.

– For de som vurderer et salg, så er det nå mye som stemmer. Utvalget av aktuelle objekter er lite, samtidig som både interessen og betalingsviljen er stor. Man gjør ingenting feil om man tester et objekt i markedet nå, sier Husby.

Har tatt ut 70 millioner i utbytte (+)
Pluss
Newsec Basale kjøper Tjuvholmen Drift
Transaksjoner
Tre nye til Insenti
Karriere
Dagbøter kostet flesk for garantist (+)
Juss
Klart for neste trinn på brygga
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Kjøper konkurrent og to eiendommer
Transaksjoner
Fearnley-syndikat solgte kombieiendom (+)
Transaksjoner
Ugyldig eiendomsskatt, men greit med skjerming
Juss
Satser på enda mer næring i Drammen
Utvikling