Tech

Sterk tilhenger av 3D-tegninger

- Folk i bransjen må først og fremst forstå fordelene og at dette er en investering som er verdt pengene.

3D: Gemini Terreng gjør det mulig å se hvordan huset ligger i terrenget. Bildet er hentet direkte fra programvaren.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er den svenske eiendomsutvikleren Jan-Erik Äng som uttaler dette. Han mener ifølge en pressemelding at det er enklere å få byggetillatelse om eieren blir presentert gode visuelle skisser av et kommende boligfelt.

– Jeg prøvde først ut en enkel versjon av 3D-verktøyet Gemini Terreng og ble raskt overbevist om at jeg kunne oppnå en konkurransefordel gjennom å bruke det, sier Äng som jobber i Göteborg-området.

Powel Construction er en programvareleverandør med hovedkontor i Trondheim. Selskapet selger programvare som store deler av den norske entreprenørbransjen bruker i forbindelse med planlegging og gjennomføring av anleggsprosjekt. I Sverige har programvarehuset rundt 100 brukere, hvorav Äng var en av de første. Som eiendomsutvikler bruker han 3D-verktøyet til å visualisere hvordan et hus blir seende ut før det blir bygget, både for å få godkjent selve utbygging av grunneieren og for å få solgt husene før de blir bygget.

– Tegningene viser veldig godt terrenget, høydeforskjellene og hvordan husene blir i forhold til hverandre. Dette skaper trygget for de som skal kjøpe eller godkjenne prosjektet. Programmet har helt klart vært en konkurransefordel for meg. Det har blitt mye lettere å selge og overbevise folk, sier han.

Mange nye muligheter

Äng har tett dialog med Powel Construction og har over lengre tid lært seg å ta i brukt mer og mer av funksjonaliteten i programmet. Han tror markedspotensialet for Powel er stort i Sverige.

– Folk i bransjen må først og fremst forstå fordelene. Folk må forstå at dette er en investering som er verdt pengene, sier han.

Powel Construction har nylig utviklet flere nye moduler som blant annet gjør prosjekteringen av ei byggegrop langt enklere.

– Terreng er et godt verktøy rent visuelt. Det er derfor viktig for oss at vi får kunder i flere ulike segment. Vi har stort tro på vekst i det svenske markedet, sier kundeansvarlig i Powel Construction, Johan Schönning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere