Tech

Svensk proptech-selskap inn i Norge

Etter stor suksess i Sverige, lanseres nå Propstreet i det norske markedet.

LANSERES: I første omgang kan norske investorer få tilgang til de svenske eiendommene, men etter hvert får de også tilgang til norske eiendommer. Foto: Shutterstock.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I fjor ble proptech-selskapet Propstreet lansert i Sverige, og på kort tid har selskapet sikret seg over 750 eiedomsselskaper som medlemmer. Propstreet er en plattform som skal matche kjøpere og selgere av eiendommer konfidensielt. Eiendomsaktører som vil kjøpe eiendommer kommer gjennom tjenesten i kontakt med rådgivere som har eiendommer for salg. I 2018 har 30 ulike megler-og rådgivningsselskaper over hele Sverige kommunisert eiendommer som er solgt for over 8 milliarder svenske kroner via Propstreet. Halvparten av eiendommene som er solgt har en verdi på mellom 50 og 500 millioner kroner.

Nå lanseres Propstreet for norske eiendomsinvestorer. I starten får norske investorer konfidensiell tilgang til eiendommer som er til salgs i Sverige, senere vil også norske næringseiendommer som er til salgs bli kommunisert gjennom plattformen.

– Vi er stolte over at Propstreet nå bli en internasjonal community og at vi kan muliggjøre cross-border-transaksjoner i Skandinavia for flere eiendomsinvestorer, sier grunlegger Henrik Olofson i Propstreet.

Nok et gigantisk milliardprosjekt
Bolig
Byrådet trakk seg fra stillingen
Aktuelt
Kjøper omsorgsboliger
Transaksjoner
Pangea med knalltall (+)
Analyse
Snart klart for boligbygging i den splitter nye bydelen
Bolig
Oppdaterte eiendomsnyheter hver morgen kl 07.05 Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Mageplask etter Entra-krav på 20 mill. (+)
Juss
Fikk med seg Husbanken på kombiprosjekt
Bolig
Bedring på 50 mill. for Base Gruppen
Aktuelt
Innmaten er borte, nå starter oppbyggingen
Utvikling