Tech

Svensk proptech-selskap inn i Norge

Etter stor suksess i Sverige, lanseres nå Propstreet i det norske markedet.

LANSERES: I første omgang kan norske investorer få tilgang til de svenske eiendommene, men etter hvert får de også tilgang til norske eiendommer. Foto: Shutterstock.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I fjor ble proptech-selskapet Propstreet lansert i Sverige, og på kort tid har selskapet sikret seg over 750 eiedomsselskaper som medlemmer. Propstreet er en plattform som skal matche kjøpere og selgere av eiendommer konfidensielt. Eiendomsaktører som vil kjøpe eiendommer kommer gjennom tjenesten i kontakt med rådgivere som har eiendommer for salg. I 2018 har 30 ulike megler-og rådgivningsselskaper over hele Sverige kommunisert eiendommer som er solgt for over 8 milliarder svenske kroner via Propstreet. Halvparten av eiendommene som er solgt har en verdi på mellom 50 og 500 millioner kroner.

Nå lanseres Propstreet for norske eiendomsinvestorer. I starten får norske investorer konfidensiell tilgang til eiendommer som er til salgs i Sverige, senere vil også norske næringseiendommer som er til salgs bli kommunisert gjennom plattformen.

– Vi er stolte over at Propstreet nå bli en internasjonal community og at vi kan muliggjøre cross-border-transaksjoner i Skandinavia for flere eiendomsinvestorer, sier grunlegger Henrik Olofson i Propstreet.

Ikke fornøyd med å være i «1-prosent-klubben» (+)
Analyse
Gevinst på 100 millioner (+)
Transaksjoner
Bygger 168 leiligheter for OBOS
Bolig
Sier nei til «nedbygging av Oslo S»
Utvikling
Boligpåbygg ble mareritt (+)
Juss
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Oslo kan få folkepark i Bestumkilen
Utvikling
Terje Stykkets eiendomssatsning går så det suser (+)
Analyse
Bygger for over en milliard i Baltikum (+)
Utvikling
Bygger nytt for DNB
Utvikling