MODERNE: Link arkitektur skal tegne Lambertseterhjemmet og satserpå å sette menneske i sentrum. Ill.: Axion

Kontrakt for LINK arkitektur

Oslo kommune planlegger for forventet vekst i antall eldre frem mot 2040 og vil bygge nytt sykehjem på Lambertseter. Valget falt på LINK arkitektur.

Publisert Sist oppdatert

– Vår visjon er å skape rom for bedre liv og vi setter alltid mennesket i sentrum. Ambisjonen er et lunt, intimt og hyggelig bygg som får pasientene til å føle seg hjemme. Dette kan kombineres med å legge til rette for at den enkelte kan ta med noe av seg selv eller sitt eget inn i prosjektet, sier Ingunn Sirevåg Jensen i en pressemelding.

Lambertseterhjemmet blir tilrettelagt for små bogrupper i et oversiktlig miljø med få beboere, stor grad av sosialt fellesskap, i tillegg skal nærmiljøet bringes inn i sykehjemmet. Det nye sykehjemmet inkludert dagsenter, får 130 sykehjemsplasser fordelt på fire til seks etasjer og dimensjoneres for 220 ansatte.

– LINK arkitektur vil skape attraktive og brukervennlige utearealer, blant annet takarealer til rekreasjon og håndtering av regnvann og produksjon av fornybar energi. Her kommer en sansehage på bakkeplan, samt ute- og oppholdsarealer på hver etasje. I tillegg skal det etableres to torgmessige utearealer, heter det.

Lambertseterhjemmet skal etter planen stå ferdig mot slutten av 2021.

 

Powered by Labrador CMS