POTENSIAL: - Vi er glade for å få Obos med oss på laget, sier styreleder Mads Agerup i Industrifinans Direkte Investeringer. Her med Kaja Anker-Rasch, Knut Erik Manstad, Signe Olsen-Nauen og Arne Baumann fra OBOS. Foto: Lena Malnes, Tønsbergs Blad

Obos kjøper i Tønsberg

Har kjøpt seg inn i enda en byeiendom.

Publisert Sist oppdatert

Obos Nye hjem har kjøpt 50 prosent av aksjene i LK Holding III som er hjemmelshaver til Banebakken 38.

– Scanropetomta er en spennende eiendom og utvikling her er positivt for Tønsberg, ikke minst med tanke på å gjøre ferdig kanalpromenaden og de kvaliteter dette kan tilføre byen. Dette er en bydel vi kjenner godt, blant annet gjennom vår utbygging på naboeiendommen Teieparken og gjennom samarbeidet med Selvaag på Kaldnes brygge. Vi ser frem til å bidra til å revitalisere denne delen av byen, sier konserndirektør Arne Baumann for boligutvikling i Obos i en pressemelding.

Eiendommen har en lang industrihistorie knyttet til produksjon av tauverk, kabler og fortøyningssystemer, men driften ble lagt ned i 2017. Dagens leietaker er det belgiske konsernet Bridon-Bekaert, gjennom datterselskapet Bridon-Bekaert Scanrope. Bygningmassen er delvis fremleid til lagervirksomhet, men store deler av lokalene står tomme. Leiekontrakten med Bridon-Bekaert løper frem til 2025.

Det er Banebakken 38 as, et selskap tilrettelagt og forvaltet av Industrifinans Direkte Investeringer, som står som selger og gjenværende eier av 50 prosent av aksjene i LK Holding III. Selskapet kjøpte eiendommen i 2007.

– Vi er glade for å få Obos med oss på laget. Dette er en eiendom med et stort potensial, og vi ser frem til å starte utviklingsarbeidet her, sier styreleder Mads Agerup i Industrifinans Direkte Investeringer.

Fakta

Banebakken 38 as eies ifølge proff.no av:

1. Stiftelsen Scheibler 37,719%.2. Opplysningsvesenets Fond 12,14%.3. Tanum Holding 5,113%4. Truls Herman Holm 4,495%.5. Per Erik Engebretsen 4,426%.6. Anne Sofie Rasmussen Stenmarck 3,759%.7. Sverre, Fredrik og Joachim Frich 3,759%.8. Espen Riddervold 2,82%.9. Tove Riddervold 2,521%.10. Vegard Ulvang 2,521%.

Powered by Labrador CMS