SIGNALBYGG: Choice dobler hotelltilbudet i Harstad med et nytt hotel i Nord-Norges kulturhovedstad.

Her kommer hotellet som sprenger høydegrensen

Signalbygget i Nord-Norge kulturhovedstad skal ligge i sjøen.

Publisert Sist oppdatert

I flere år er det blitt planlagt et nytt hotell i Harstad, og det er nå klart at det blir et Quality Hotel ifølge en pressemelding.

– Da vi så planene for havna i Harstad, sto det klart for oss at dette må vi være med på. Å ta noe til nye høyder er en klisjé, men i dette tilfellet er det faktisk sant. Vi skal inn i det som blir Harstads høyeste bygning med et flunkende nytt hotell. Plassert ikke bare i vannkanten, men i sjøen, sier Petter A. Stordalen om det 40 meter høye hotellet.

Hotellet skal bygges ut i selve sjøen og blir nærmeste nabo til Hurtigruten-kaia. Det planlegges 180 gjesterom og konferansefasiliteter med en storsal på 400 kvadratmeter. Utbygger og eier av hotellet er Kaarbø Utvikling, mens Quality har skrevet en langsiktig leieavtale for bygget som er planlagt ferdig i 2021.

– Det skjer så mye spennende i og rundt Harstad nå. Byen står foran enorme muligheter med planene for Evenes lufthavn, et næringsliv som vil på offensiven og med motet til å satse. Vi ser at det tenkes innovativt og bærekraftig med spennende prosjekter, sier Stordalen.

– Nå inntar vi også Nord-Norges kulturhovedstad. Vi vil gi harstadværingene en ny storstue for de små og store anledningene og en møteplass som bringer hele byen sammen, sier senior vice president Fredrik Ekelund i Quality.

Det er Clemens Eiendom, et heleid datterselskap av Opplysningsvesenets fond, som eier Kaarbø Utvikling sammen med Harstad Skipsindustri.

– Hotellet kommer i et område der byens utvikling startet med verftet i 1895. Vi føler på mange måter at den nye utviklingen av området, som startet med landsdelens største tørrdokk i 2015, har dimensjoner som gir grunnlag for å si at byen på mange måter vender tilbake til sine røtter og får en ny start, sier styreleder Ola Karlsen i Kaarbø Utvikling.

Powered by Labrador CMS