UTVIKLER: Her skal det bygges 175 leiligheter.

Kjøpte tomt – skal bygge 175 boliger (+)

Frigaard Gruppen kjøpte en tomt rett ved Melløs stadion i Moss. Nå skal det bygges 175 leiligheter på tomten.

Det var i slutten av januar at Granum AS og Tore Thorkildsen solgte tomten i det attraktive og populære området Rabekk, City Syd handelsområde, ved Mellus stadion i Moss. Salget ble gjort ved aksjesalg gjennom selskapene Rabekkgata 3 AS og Ryggeveien 33 AS. Kjøperen var Frigaard Gruppen, gjennom deres selskap Frigaard Property Group.

– Jeg vet ikke den eksakte prisen, men har hørt at de betalte i nærheten av 10 000 kroner per kvadratmeter salgbart boligareal, sier en aktør i regionen til Estate Nyheter.

Eiendommen ble markedsført til en prisantydning på 125 millioner kroner i fjor høst, og med et salgbart boligareal på 16400 kvadratmeter, er det grunn til å tro at selgeren nådde prisantydningen.

Frigaard Property Group vil bygge 175 leiligheter over tre byggetrinn på tomten som er på 14,3 mål. Tomten er allerede ferdig regulert og byggeklar, og det er ventet byggestart høsten 2019.

Frigaard Gruppens to hovedvirksomheter har sterke resultater for fjerde kvartal og året 2018. Innen eiendom er omsetningen nær tredoblet sammenliknet med året før og driftsresultatet er femdoblet, ifølge en pressemelding.

– Veksten er et resultat av målrettet satsing og vekst gjennom lønnsomme oppkjøp. FPG har allerede blitt en betydelig entreprenør og boligutvikler i bynære områder på Østlandet utenfor Oslo, i det om ofte omtales som intercity-regionen, sier gründer og eier Trond Frigaard.

I fjor kjøpte selskapet bygg- og anleggsentreprenøren Alento med hovedkontor i Drammen. I samme transaksjon overtok de resten av aksjene i Metacon. Dermed passerte årsomsetning 900 millioner norske kroner og driftsresultatet ble 110 millioner norske kroner. Ordrereserven ved utgangen av året var 969 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS