KVALITET: Hemskogen Panorama byr på leiligheter som vil friste kjøpere også utenfor Hønefoss. Ill.: Holth

Bygger eksklusivt på landet

Søndag går salgsstarten i Hemskogen Panorama. De interesserte er allerede kommet på banen.

Publisert

Hønefossfirmaet Holth Prosjekt starter hvert øyeblikk med å bygge 12 eksklusive rekkehusleiligheter på Klekken, fem kilometer øst for Hønefoss sentrum. Halvparten legges nå ut for salg i første salgstrinn, 152 kvadratmeter som er priset fra 4,89 til 5,59 millioner kroner.

Boligene skal holde høy standard med privat dobbelgarasje i kjellerplan, og forutsatt byggestart før sommeren går det mot ferdigstillelse i tredje kvartal 2020 på de første. Eiendomsmegler Randi B. Ødegaard i Dialog har god tro på suksess.

– Dette er ganske spesielle leiligheter og interessen har vist seg å være stor allerede. Vi fikk siste tillatelse på plass i kommunen torsdag i forrige uke og dagen etter la vi ut prosjektet i markedet. Så langt har jeg 10-12 interessenter på blokka og nå gjenstår det å se hva som skjer på søndag når salget starter, påpeker hun og forventer kjøpere fra både nær og fjern.

– Jeg tror det blir en herlig blanding av lokale folk som er lei store eneboliger og vil bo enklere i nærmiljøet, og innflyttere fra Oslo-området. Det er bygd mange boliger i dette området over flere år og jeg har solgt til mange til folk fra Asker og Bærum. Kort vei til Nordmarka, Tyrifjorden og golfbane, samtidig som du er noen minutter unna Hønefoss er nok en del av årsaken, sier Ødegaard.

Utbygger tar frem hammeren når fem av de 12 leilighetene er solgt. Ødegaard er spent på reaksjonene, og sier at leilighetene ikke er spesielt høyt priset.

– Vi har selvsagt regnet på det, men i forhold til størrelse og standard er dette gode priser. Det er vanskelig å få så store boliger i denne kvaliteten for under fem millioner kroner her nå. Hva prisen blir på de siste seks leilighetene vet jeg ikke ennå, men jeg tipper det samme sjiktet som de første. Og planen til utbygger er å holde på i ett til er ferdig, sier hun.

Ødegaard er ganske overbevist om at folk fra andre regioner begynner å skjønne betydningen av at Ringeriksbanen om noen år gjør at reisetiden fra Hønefoss til Oslo kuttes til en halv time.

– Og det kommer ny hovedvei. Mange innser etterhvert hva dette innebærer og hvor mye de får for pengene her i forhold til i Oslo, i tillegg til veldig kort reisetid til jobben. Jeg er sikker på at enda flere setter kursen hitover nettopp på grunn av slike faktorer. Mange har faktisk kommet allerede, vi ser jo det på veksten på Ringerike, understreker hun.

FaktaHønefossfirmaet Holths bygg og eiendom eies av Ole Johan Holth.De er aktive i hele Buskerud, fra rehabilitering av eksisterende eneboliger til å utvikle og bygge boligprosjekter.Driftsinntekter 2017: 13 millioner kroner.Resultat før skatt 2017: 247.000 kroner.

Powered by Labrador CMS