I SKOGEN: Leilighetene som skal bygges på Skytta ligger så nærme Nordmarka det er mulig å komme uten å trå over markagrensa. Ill.: SG Arkitektur

Vil du bo nærmere marka må du slå opp telt

Halvparten av leilighetene som skal bygges på grensa til Nordmarka forsvant første salgsdag.

Publisert Sist oppdatert

Hønefossfirmaet Tronrud Eiendom skal snart i gang med å bygge 15 leiligheter i to treetasjes hus rett ved markagrensa på Skytta. Det etablert villaområdet ligger helt i sørenden av Nittedal kommune mot Oslo. Prisene for leilighetene på 59 til 139 kvadratmeter går fra 3,59 til 8,19 millioner kroner inkludert en parkeringsplass i parkeringskjeller. Totalt er salgsverdien 81 millioner kroner.

Da salgsstarten gikk nylig, fikk eiendomsmegler Julian Alexander Hahn i DnB Eiendom nok å henge fingrene i.

– Vi solgte sju leiligheter den første dagen, nå er vi oppe i ni totalt. Kjøperne er veldig lokale, så og si alle bor i Nittedal allerede og er i den klassiske gruppen som vil flytte fra enebolig til leilighet, sier han.

I tillegg har de fleste som vil bosette seg der en stor interesse for marka og friluftsliv.

– Dette er folk som liker å spenne på seg skiene og ta seg en tur i marka. For dem betyr slike muligheter mer enn nærhet til en kafé i sentrum. Å bo i skogen er veldig populært for mange, påpeker Hahn.

Og som så ofte med leilighetsprosjekter nesten uansett størrelse, de største og dyreste objektene forsvant først.

– Disse leilighetene blir kjøpt for å bo i, ikke som investeringsobjekter for utleie. Derfor vil mange ha noen av de samme kvalitetene de er vant med fra eneboligene sine. Og det får de her, understreker han.

Det er SG Arkitektur som har tegnet boligene. Byggestarten går i løpet av året, og det betyr at prosjektet er ferdig i tredje kvartal 2020.

Powered by Labrador CMS