TIL SALGS: Fiskemottaket i havgapet utenfor Tromsø er lagt ut for salg etter konkurs. Foto: Løksfjordbruket

Selger på den ytterste nøgne ø

Fiskemottaket Løksfjordbruket er konkurs, og bobestyrer selger den 22 mål store eiendommen i sin helhet.

Publisert Sist oppdatert

Løksfjord AS med forretningssted på Rebbenesøya i havgapet utenfor Tromsø er lagt ut i markedet for salg. Eierne har ikke lyktes med driften og selskapet gikk konkurs i februar.

– Anlegget fremstår som svært attraktivt med lokaliseringen nært de rike fiskefeltene for både vinterfisket etter torsk og blåkveite fiske om sommeren. Hovedproduktene har vært fersk fisk, saltfisk og frossenfisk, skriver bostyrer Bjørn Aug. Krane.

Løksfjord AS ble startet i 2010 av familien Høgstad gjennom selskapet Høgstad Invest AS og av Fredd Wilsgård gjennom selskapet Frewi AS. I mai 2017 solgte de alt til Dmitri Grokhotov, som har erfaring fra fiskeindustri i Russland og Litauen. Han så med Løksfjord muligheten for å investere i norsk fiskeindustri.

– Anlegget vil bli drevet som før, men man vil også starte planlegging for ombygging slik at Løksfjord AS vil bli rustet for større volum og nye produkter, het det i pressemeldingen den gangen.

Nå er de planene lagt i skuffen for godt, og bostyrer vil selge bruket i sin helhet inkludert bygninger, driftsutstyr og varelager.

– Anlegget til og med 2017 levert svært gode regnskapstall hvor omsetningen i 2017 var på nesten kr 72 millioner kroner. De siste utenlandske eierne/driverne har foretatt betydelige investeringer i oppgradering av anlegget de siste to årene, påpeker han.

Powered by Labrador CMS