Juss

– Vi ser store verdier i dette

Arntzen de Besche tar i bruk digital tinglysing i Norge.

GEVINST: - Digitaliseringsinitiativer som dette vil gi effektiviseringsgevinster for eiendomsaktørene, sier advokat Eilif Koch hos Arntzen de Besche.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Advokatfirmaet har samarbeidet med Ambita som leverer løsningen til markedet. Ambita er ledende på tinglysing i Norge, og har jobbet med digitaliseringsløsninger mot banker og eiendomsmeglere i flere år.

– Vi ser allerede store verdier med å digitalisere bort tidstyver og papirarbeid. Digitaliseringsinitiativer som dette vil gi effektiviseringsgevinster for eiendomsaktørene, sier Eilif Koch.

LES OGSÅ: Fordringer til bry for kjøper

Digital tinglysing har en rekke fordeler, og gjennomføres ved at dokumentene signeres med BankID. Dette innebærer at man slipper å sende dokumenter rundt til flere parter og deretter fysisk til Statens Kartverk. Alt skjer elektronisk, og skjøtet eller pantedokumentet blir umiddelbart registrert i grunnboken.

SPARER TID: Advokat Thomas Øslebø.

– Vi har benyttet elektronisk tinglysning i direkteoppgjør i transaksjoner. Partene opplever det som smidig, effektivt og tidsbesparende, sier Thomas Øslebø.

– Vi er opptatt av å ta i bruk teknologi som gir målbar verdi og effekt. I dette tilfellet kan vi redusere behandlingstiden på eiendomstransaksjoner radikalt. Gjennom å digitalisere tinglysingen slipper vi papirarbeid og innsending av fysiske dokumenter til offentlig etat, sier han.

– Med en digital løsning kan selskapene være sikre på at alle dokumenter er korrekt utfylt og tilfredsstiller kravene til tinglysing. Man slipper å sende rekommanderte sendinger, og man slipper å få dokumenter i retur fra Kartverket grunnet feilutfyllinger eller mangler. Alt dette sikres automatisk i den digitale løsningen, sier Koch.

LES OGSÅ: Ukens tips – rydding av grunnboken

Christer Røgden, ansvarlig kundekontakt for tinglysing, poengterer at det er stor etterspørsel etter denne typen løsning i markedet nå.

– Ambita har jobbet med digital tinglysing i mange år, og kunder velger ulike tilnærminger til å komme i gang med løsningen. I dag velger ofte mellomstore selskaper å bruke tjenesten etinglysing.no, mens banker og større aktører ofte får løsningen integrert direkte i sine systemer, forklarer han.

 

Bra vekst for Tandberg-brødrene (+)
Analyse
Entra-bygg skal produsere mye strøm
Aktuelt
Ukens Profil: – Ser spennende muligheter (+)
Karriere
Vant kontrakt på 550 mill.
Aktuelt
Solgte til seg selv og solgte unna Thon (+)
Analyse
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Her vil Boligbygg Oslo bygge leiligheter
Bolig
Kjepper i hjulet for OBOS-prosjekt (+)
Bolig
Bygger boliger for milliardbeløp
Aktuelt
Dyre eiendommer, men fortsatt godt marked
Aktuelt