Juss

– Vi ser store verdier i dette

Arntzen de Besche tar i bruk digital tinglysing i Norge.

GEVINST: - Digitaliseringsinitiativer som dette vil gi effektiviseringsgevinster for eiendomsaktørene, sier advokat Eilif Koch hos Arntzen de Besche.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Advokatfirmaet har samarbeidet med Ambita som leverer løsningen til markedet. Ambita er ledende på tinglysing i Norge, og har jobbet med digitaliseringsløsninger mot banker og eiendomsmeglere i flere år.

– Vi ser allerede store verdier med å digitalisere bort tidstyver og papirarbeid. Digitaliseringsinitiativer som dette vil gi effektiviseringsgevinster for eiendomsaktørene, sier Eilif Koch.

LES OGSÅ: Fordringer til bry for kjøper

Digital tinglysing har en rekke fordeler, og gjennomføres ved at dokumentene signeres med BankID. Dette innebærer at man slipper å sende dokumenter rundt til flere parter og deretter fysisk til Statens Kartverk. Alt skjer elektronisk, og skjøtet eller pantedokumentet blir umiddelbart registrert i grunnboken.

SPARER TID: Advokat Thomas Øslebø.

– Vi har benyttet elektronisk tinglysning i direkteoppgjør i transaksjoner. Partene opplever det som smidig, effektivt og tidsbesparende, sier Thomas Øslebø.

– Vi er opptatt av å ta i bruk teknologi som gir målbar verdi og effekt. I dette tilfellet kan vi redusere behandlingstiden på eiendomstransaksjoner radikalt. Gjennom å digitalisere tinglysingen slipper vi papirarbeid og innsending av fysiske dokumenter til offentlig etat, sier han.

– Med en digital løsning kan selskapene være sikre på at alle dokumenter er korrekt utfylt og tilfredsstiller kravene til tinglysing. Man slipper å sende rekommanderte sendinger, og man slipper å få dokumenter i retur fra Kartverket grunnet feilutfyllinger eller mangler. Alt dette sikres automatisk i den digitale løsningen, sier Koch.

LES OGSÅ: Ukens tips – rydding av grunnboken

Christer Røgden, ansvarlig kundekontakt for tinglysing, poengterer at det er stor etterspørsel etter denne typen løsning i markedet nå.

– Ambita har jobbet med digital tinglysing i mange år, og kunder velger ulike tilnærminger til å komme i gang med løsningen. I dag velger ofte mellomstore selskaper å bruke tjenesten etinglysing.no, mens banker og større aktører ofte får løsningen integrert direkte i sine systemer, forklarer han.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Unge som tenker nytt: Fra milliardkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere
Leieprisene vil fortsette å stige. Her er grunnen
Aktuelt