Aktuelt

Høy vekst i mat og drikke – mote sliter

Mote og fashion-segmentet sliter i retailmarkedet, mens det er såpass høy vekst i mat og drikke at det advares mot overetableringer.

RETAILSEMINAR: Analysesjef Ragnar Eggen og Head of Retail Remi Olsen i Akershus Eiendom på næringsmeglerens syvende retailseminar.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Det har vært et år med blod i gatene for mote og fashion-butikkene. 2018 har vært preget av lav aktivitet i leiemarkedet innenfor high street shopping, oppsummerte Akershus Eiendoms Head of Retail Remi Olsen da næringsmegleren arrangerte sitt syvende retailseminar onsdag.

Akershus Eiendom-rådgiveren ser samtidig mer enn noen gang at det er større forskjell mellom de beste lokalene og nummer to-lokalene i kjøpesentrene.

– Vi ser fortsatt at det er et stort gap mellom hva gårdeier forventer av leiepriser og hva leietakere vil og kan betale, fortsatte Olsen.

Blant markedene som fortsatt har høy etterspørsel, er turist- og luksusbutikkene i sentrum. Mat og drikke opplever også høy vekst, mens mote og fashion sliter tungt.

– I klesmarkedet hadde de 25 største en nedgang i omsetningen på 1,7 prosent i fjor. Resten av markedet hadde en nedgang på 4,8 prosent. Restaurant og servering har hatt en årlig vekst på 5,9 prosent fra 2015 til 2018, og antall sjenkebevillinger i Oslo er opp med 3,5 prosent årlig fra 2014 til 2018, sier analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom.

Remi Olsen presiserte samtidig at det er en fare for at det kan bli overetableringer i dette segmentet.

Når det gjelder leieprisene for retaillokaler i Oslo, melder Olsen om at det fortsatt er aktører som er villige til å betale toppleier på over 20 000 kvadratmeter. Men da er det snakk om hjørnelokaler på Karl Johans gate.

– Leieprisene presses ned i Bogstadveien ned mot 8000 kroner per kvadratmeter, men med noen toppleier på 10-12 000 kroner meteren. Utfordringen for Bogstadveien har vært noen ledige arealer i sentrum hvor det er større fotfall, sier Remi Olsen.

Det har vært en toppleie på 27 000 kroner per kvadratmeter, men det store volumet av leiekontrakter i sentrum gir en leiepris på mellom 6000 og 13 000 kroner per kvadratmeter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

– Næringseiendom eksponert for menneskerettighetsbrudd
Juss
Skal løse depositumproblemet for boligleiere
Tech
Fikk jobben som miljøsjef
Karriere
Vil anlegge kolonihage på taket
Utvikling
Tilrettela for svensk kjøp av omsorgsboliger (+)
Transaksjoner
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Vil ha flytende drivhus i Fjordbyen (+)
Utvikling
Her er boligvåren oppsumert
Bolig
Syndikat vil ha 67 mill. for kontoreiendom (+)
Transaksjoner
Nå kommer miljøboligene
Bolig