SENTRALT: Nye Brynsveien 16-18 ligger få minutters gange fra både Brynseng og Helsfyr kollektivknutepunkt. (Foto: SJ Arkitekter).

Bygger stort på Bryn

IK Gruppen og Eiendomsselskapet Argentum skal utvikle et kontorbygg på ca. 19 000 kvadratmeter på Bryn.

Publisert Sist oppdatert

De to partnerne vil bygge sammen og integrere Argentums eksisterende eiendom i Brynsveien 16-18 med et nytt bygg på 12 500 kvadratmeter på IK Gruppens ubebygde nabotomt Tvetenveien 8. Grunnarbeidene har allerede startet og det integrerte nybygget planlegges ferdigstilt mot slutten av 2020. IK Gruppen vil samlokalisere egen virksomhet i nybygget. Øvrige leietakere skal ifølge de to partnerne fristes med et allsidig tilbud av moderne kontorer, fellesfunksjoner og arealer egnet for lager og showroom.

– Dette blir en moderne, attraktiv eiendom med et allsidig og fleksibelt tilbud av kontorer, lager, showroom og fellesfunksjoner – nær sentrum og med byens beste tilgjengelighet via vei og kollektivt, sier Kent Brunvoll i IK Gruppen.

– Bryn-Helsfyr-området er i rask utvikling til et mer levende og publikumsvennlig område, og samarbeid og helhetlig tenking er viktig. Vi ønsker å bidra til områdeutviklingen, og har sammen med Argentum lagt vekt på dette i utformingen av eiendommen, sier Kjell Kristoffersen i IK Gruppen.

IK Gruppen har kjøpt flere eiendommer på Bryn de seneste årene. Nå har selskapet syv eiendommer på 32 mål med 22 000 kvadratmeter næringsareal. I tillegg kommer arealene i det påbegynte nybygget. Gruppens selskaper og vel 40 ansatte har vært spredt på tre ulike lokasjoner i andre deler av Oslo.

– Etter en grundig helhetsvurdering valgte vi å samlokalisere i egen eiendom på Bryn, et område som blir stadig mer attraktivt. I tillegg til nye skreddersydde lokaler i et flott bygg får vi her en unik tilgjengelighet, noe som er veldig viktig med mange ansatte som er mye på farten, sier Bjørn Erik Indahl i IK Gruppen.

Både Eiendomsselskapet Argentum og IK Gruppen (gjennom datterselskapet Øni Eiendom v Maya Eiendom) er deltakere i Bryn-Helsfyr-samarbeidet, som består av over 20 eiendomsaktører som samarbeider og driver omdømmebygging av området.

Powered by Labrador CMS