I VANNKANTEN: Salget av de 33 første blokkleilighetene i Svelvigen Brygge starter nå.

Bygger for hundrevis av millioner i fjæra

Hvis du har noe imot saltvann og sjølukt er dette neppe stedet å bosette seg.

Publisert

Salget av de 103 boligene i Svelvik sør for Drammen starter 6. mars, og interessen for de 33 leilighetene i første byggetrinn er allerede god ifølge megleren.

– Hittil har vi 13 kjøpstilbud, og har hatt god respons etter at vi hadde noen fellesvisninger i forkant. Så fort vi har solgt 60 prosent starter byggingen. Fristen for igangsettelse er i juni og det gir innflytting rundt årsskiftet 2020/2021, sier Andreas Johnsrud i DnB Eiendom.

Prosjektet som er døpt Svelvigen Brygge ligger rett innenfor Batteriøya, og skal til slutt bestå av 90 blokkleiligheter og 13 småhus. Første byggetrinn inneholder to boligblokker med totalt 33 leiligheter. Langs sjøen blir det bryggepromenade med småbåthavn, mens bilene skal stå i kjelleren. Prisene går fra 2,39 til 8,99 millioner kroner.

166 millioner kroner

Eiendommen er totalt 18,6 mål, hvorav 8,4 mål er den opprinnelige tomta til Hovland Sag. Total salgsverdi bare på første byggetrinn er 166 millioner kroner.

– Gjennomsnittprisen ligger på 53.000 per meter. Vi har 900 personer på lista og av dem er de fleste fra Svelvik og Drammen. I tillegg til noen Oslo-folk, påpeker Johnsrud.

Svelvik har ikke boplikt, og det betyr at disse leilighetene kan brukes som ferieboliger.

– Så langt i prosessen er det bare to som snakker om det. De fleste som kommer til å flytte hit er nok voksne folk som vil ha en enklere hverdag og gjerne har bodd i eneboliger, sier megleren.

– Når er alt ferdig utbygd?

– Det er vanskelig å si sikkert. Men vi har snakket med flere interessenter som ønsker å vente til neste byggetrinn, både med tanke på beliggenhet og at de synes det er for tidlig å flytte ennå, sier han.

Svelvigen Brygge bygges på tomta der hjørnesteinsbedriften Hovland Sag drev sagbruk fra 1922. Den ble tatt over av familien Landaas i 1957. Da de la ned driften i 2014 flyttet drammensfirmaet Grønland Trelast inn, men neste kapittel er altså boliger. Det er ikke signert kontrakt med entreprenør ennå.

Fakta:

1. Svelvigen Brygge skal bestå av 90 blokkleiligheter og 13 småhus.2. Første byggetrinn inneholder 33 leiligheter i to blokker.3. Snittprisen her er 53.000 kroner per meter.4. Svelvigen Brygge eies ifølge proff.no av:* Sla Invest (Sigmund Landaas) 40,975%* Hovland Sag (Svein, Erik, Vegard, Torgeir og Sigmund Landaas 90% og Jarle Nelson 10%.) 38,538%.* Elverhøy Invest (Svein, Vegard, Sigmund og Torgeir Landaas) 20,487%.5. Hovland Sag eies av:Elverhøy Invest (Svein 51,176% og Vegard, Sigmund og Torgeir Landaas 16,275% hver).

Powered by Labrador CMS