RUSTER OPP: Handelshøyskolen BI ruster opp eiendomsmeglerstudiet. Foto: Handelshøyskolen BI.

Eiendomsmeglerstudentene skal lære eiendomsutvikling

Handelshøyskolen BI har vedtatt å innføre eiendomsutvikling som obligatorisk fag i eiendomsmeglerstudiet.

Publisert Sist oppdatert

– Eiendomsmeglerstudiet er såpass bredt, med fagområdene eiendomsmegling, økonomi og juss. Men det er bare en bachelor, og det har vært litt vanskelig for studentene å vite hva de skal gjøre etterpå. Vi ser likevel at det har vært en voldsom interesse for eiendomsutvikling i Ås eller utvikling og forvaltning ved NTNU, sier førstelektor Paul Henning Fjeldheim ved institutt for rettsvitenskap og styring på Handelshøyskolen BI.

Paul Henning Fjeldheim.

Han mener det er helt riktig vei å gå å lære studentene eiendomsutvikling allerede på bachelor-studiet. Faget kommer nå inn i siste semester i tredjeåret og erstatter et jussfag. Det får 7,5 studiepoeng.

– Studentene er kjempefornøyd med dette grepet. Eiendomsmeglerstudiet på BI har også et bransjeråd som har vært aktive og ønsket seg denne utviklingen. Vi har fått med oss Kim Syvertsen fra Newsec på en 20 prosents høyskolelektorstilling som kursansvarlig, sier Fjeldheim.

Newsec-rådgiveren jobber med å utarbeide en kursbeskrivelse. Det legges opp til en praktisk prosjektoppgave som tar for seg utviklingen av en spesifikk tomt.

Kim Syvertsen.

– I forbindelse med dette søker jeg kontakt med bransjeaktører som har én eller flere matrikler i tomtebanken de ønsker at et stort antall nytenkende studenter skal få bryne seg på gjennom en prosjektoppgave.

Adm. direktør Thor Olaf Askjer i Norsk Eiendom mener det er gledelig at eiendomsmeglerstudiet nå får mer fokus på eiendomsutvikling.

– Vi hilser all kunnskapsbygging i eiendomsbransjen velkommen. Det å øke bevisstheten rundt eiendomsutvikling som fag er med på å heve attraktiviteten til bransjen, sier Askjer.

Powered by Labrador CMS