NY: Olav Trygassons gate skal bli helt ny i løpet av få år. Ill.: Miljøpakken

Snart får Trondheim en ny hovedgate

Om fire år blir den nye utgavene av Olav Tryggvasons gate åpnet. Den skal nemlig bygges om for øke attraktiviteten til Midtbyen.

Publisert Sist oppdatert

Det er ÅF som ifølge en pressemelding har fått oppdraget å se på dette sammen med Mobilitet, PIR II og tegn_3 som en del av Miljøpakken.

– Vi ser fram til å være med på å skape mer liv i midtbyen i Trondheim. Vi skal optimalisere løsningsalternativene og vurdere hva som er teknisk mulig å gjennomføre, sier prosjektleder Sigurd Hafskjold i ÅF Engineering.

Miljøpakken (et samarbeid mellom kommunen, Vegvesenet og Trøndelag fylkeskommune for utbygging av samferdsel i Trondheim) skal i årene som kommer ruste opp innfartsveiene til Trondheim sentrum for å takle befolkningsveksten i og rundt byen. Olav Tryggvasons gate er en av fire hovedgater som skal bygges om.

– ÅF vil bruke digitale hjelpemidler for å bedre forstå de tekniske og trafikale løsningene, og hvordan driften og bylogistikken vil fungere. Den metodikken vil bidra til økt effektivitet og bedre kvalitet, og ikke minst hjelpe prosjektet med å bedre forstå og vurdere visuelle uttrykk. Vårt mål er at det skal være mulig å sette seg på en virtuell benk og få en virkelighetsnær opplevelse av hvordan det vil være å oppholde seg i byrommene, påpeker Hafskjold.

Gatene skal ifølge planen være ferdig bygd i 2023.

Fakta

– ÅF Norge er et konsulentselskap innenfor bygg, infrastruktur, energi, industri samt IKT.– tegn_3 er et heleid datterselskap av ÅF Norge.

ÅF i Norge har i dag over 800 ansatte med kontorer i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, Molde, Ålesund, Lillestrøm og Sandefjord. Selskapet hadde en omsetning på over en milliard norske kroner i 2017.

Powered by Labrador CMS