Bolig

Boliger for nær en halv milliard kroner

Beboerne i de 140 planlagte boligene får svært kort vei til alter, tog og skole.

BOLIGER: Røyken kommunes eiendomsselskap vil sammen med Conceptor Bolig bygge opp mot 140 leiligheter rett ved Spikkestad togstasjon.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

På eiendommen ved siden av Teglen kirke- og kultursenter i Spikkestad halvannen mil vest for Asker, vil REAS (Røyken kommunes eiendomsselskap) ha 140 blokkleiligheter over næringslokaler på bakkeplan. De eier prosjektet 50/50 med Conceptor Bolig gjennom selskapet Spikkestad Bolig og står som byggherre.

– Spikkestad skal bli en fremtidig by og da kan dette sentrale boligkomplekset være starten. Og vi vil ha høy utnyttelse på eiendommen nettopp fordi den ligger rett ved togstasjonen. Her kan du sitte på terrassen nesten helt til konduktøren blåser i fløyta, sier administrerende direktør Ola Mæhlum i REAS.

Hvor mye som skal investeres i prosjektet har han ikke helt oversikt over ennå, men sier at gjennomsnittsprisen kommer til å ligge på 3 til 3,5 millioner kroner per leilighet. Det betyr at salgsverdien raskt kan nærme seg en halv milliard kroner.

Tanken er dessuten å ha næringslokaler på grunnplanet, og Mæhlum ser helst for seg kontorer.

– Men om en frisør eller liten butikk også er interessert har vi nok ikke noe mot det. Nå skal vi gjennom noen politiske prosesser så det tidligste vi kan få byggestart er høsten 2020. Dette er en god utvidelse av sentrum, påpeker Mæhlum.

Hvem som skal flytte inn i leilighetene er han helt åpen for, men tror at lavere priser enn for eksempel i Asker kan gjøre at noen velger å flytte vestover.

– Alle interesserte er velkommen, om det er lokale folk eller noen som vil flyttet litt lenger ut på landet. Det beste er en passende blanding av alt. Vi er veldig opptatt av å gjøre prosjektet barnevennlig med et stort grøntområde inne på området, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere
Leieprisene vil fortsette å stige. Her er grunnen
Aktuelt
Vil doble arealet ved Akerselva (+)
Utvikling