BYGGING: Det bygges mye i Trøndelag. Her fra NESOs befaring på massivtreprosjektet i Moholt studentby. Foto: Jan Eivind Fredly, Aidem Media

Trøndelag er fortsatt hot

Det skjer mye på byggefronten nord for Dovre også.

Publisert Sist oppdatert

Byggeaktiviteten i Trøndelag økte i 2018, og holder seg på et vedvarende høyt nivå etter duppen på siste halvdel av 2010-tallet. I tre av de fem siste årene er det igangsatt bygging på over én million kvadratmeter i Trøndelag i løpet av ett og samme år.

NESO (Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon) opplyser i en pressemelding at det i fjor ble det startet bygging av 3.857 boliger, noe som er en økning på 16 prosent i forhold til året før og godt over gjennomsnittet de siste ti årene.

– Totalt ble det igangsatt bygging av 1.001.000 kvadratmeter, seks prosent mer enn i 2017. Også det er godt over gjennomsnittet de siste ti årene. Dette er virkelig positive tall. Vår bransje er en indikator på helsetilstanden i regionen, og samlet viser tallene for de fire nordligste fylkene at det er svært god fart nord for Dovre, sier adm. direktør Ruben Jensen.

NESOs oversikt over byggeaktiviteten i Trøndelag går fra årtusenskiftet, og bearbeider byggestatistikken fra Statistisk Sentralbyrå. Fjorårets tall viser at:

Samlet byggeaktivitet og boligbyggingen økte i Trøndelag fra 2017 til 2018. Siden 2012 har samlet byggeaktivitet og boligbygging ligget på et stabilt høyt nivå, med 2016 som rekordår for perioden etter 2000. Det er tredje gang på disse årene at den samlede byggeaktiviteten, målt i antallet igangsettingstillatelser, passerer én million kvadratmeter. Foruten rekordåret 2016, skjedde det også i 2014.

Powered by Labrador CMS