Bolig

Trøndelag er fortsatt hot

Det skjer mye på byggefronten nord for Dovre også.

BYGGING: Det bygges mye i Trøndelag. Her fra NESOs befaring på massivtreprosjektet i Moholt studentby. Foto: Jan Eivind Fredly, Aidem Media
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Byggeaktiviteten i Trøndelag økte i 2018, og holder seg på et vedvarende høyt nivå etter duppen på siste halvdel av 2010-tallet. I tre av de fem siste årene er det igangsatt bygging på over én million kvadratmeter i Trøndelag i løpet av ett og samme år.

NESO (Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon) opplyser i en pressemelding at det i fjor ble det startet bygging av 3.857 boliger, noe som er en økning på 16 prosent i forhold til året før og godt over gjennomsnittet de siste ti årene.

– Totalt ble det igangsatt bygging av 1.001.000 kvadratmeter, seks prosent mer enn i 2017. Også det er godt over gjennomsnittet de siste ti årene. Dette er virkelig positive tall. Vår bransje er en indikator på helsetilstanden i regionen, og samlet viser tallene for de fire nordligste fylkene at det er svært god fart nord for Dovre, sier adm. direktør Ruben Jensen.

NESOs oversikt over byggeaktiviteten i Trøndelag går fra årtusenskiftet, og bearbeider byggestatistikken fra Statistisk Sentralbyrå. Fjorårets tall viser at:

Samlet byggeaktivitet og boligbyggingen økte i Trøndelag fra 2017 til 2018. Siden 2012 har samlet byggeaktivitet og boligbygging ligget på et stabilt høyt nivå, med 2016 som rekordår for perioden etter 2000. Det er tredje gang på disse årene at den samlede byggeaktiviteten, målt i antallet igangsettingstillatelser, passerer én million kvadratmeter. Foruten rekordåret 2016, skjedde det også i 2014.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere
Leieprisene vil fortsette å stige. Her er grunnen
Aktuelt
Vil doble arealet ved Akerselva (+)
Utvikling