Utvikling

Ruster opp hotell på Skøyen – øker fra 217 til 305 rom

Sparebank1 og Scandic Hotels skal totalrehabilitere Scandic Sjølyst og øker antall hotellrom fra 217 til 305.

MIDT I SMØRØYET: Scandic Sjølyst ligger sentralt i Karenslyst Allé.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er hotellentreprenørselskapet SBA AS som har fått oppdraget med å totalrenovere Scandic Sjølyst på Skøyen. Samtidig vil nabobygget bli innlemmet i nye Scandic Sjølyst, slik at hotellet får økt kapasitet.

Scandic Sjølyst ligger i Karenslyst Allé, et område som blir et enda viktigere trafikknutepunkt i tiden fremover.

– Vi er stolte og ydmyke over tilliten både Sparebank1 og Scandic viser ved å gi oss oppgaven med å transformere konstruksjonen, innsiden og fasaden på det opprinnelige hotellet. På Scandic Sjølyst-prosjektet får vi nå god bruk for kompetanse og erfaring fra andre prestisjeoppdrag i inn- og utland, sier adm. direktør Roar Ingdal i SBA AS.

SBA skal fjerne det eksisterende bæresystemet i første og andre etasje og etablere et nytt bæresystem, samt bygge de to etasjene om til en lobby, restaurant og bar. SBA skal også totalrehabilitere 155 rom og bad tilhørende korridorer.

– Det 25 år gamle bygget strippes ned til betongen og blir totalforvandlet. De nye løsningene vil passe hotellet og omgivelsene mye bedre. Det er en betydelig investering, men det å få et flunkende nytt hotell i et område med så høy aktivitet og vekst er en unik mulighet. I tillegg til det opprinnelige hotellet, innlemmes nabobygget i nye Scandic Sjølyst. Det er allerede pusset opp, og holder åpent nå som SBA renoverer det opprinnelige hotellet. Den samlede rom-kapasiteten økes fra 217 til 305 rom, og i tillegg får man 700 kvadratmeter konferanse-fasiliteter. Det tilbudet finnes ikke i denne skalaen på Skøyen i dag, sier Scandics Wendel Holdener, director of technical services Norway.

Hotellet får dermed 40 prosent flere hotellrom. Det er Arkitektene AS som har tegnet nye Scandic Sjølyst, og interiørarkitekter er RISS samt Krook & Tjäder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her kommer hotellet som sprenger høydegrensen
Aktuelt
Haare-leiren etter rettssaken mot konkursbo: – Vi ser på dette som en knusende seier
Juss
Ukens profil: Henter inspirasjon til coworking på reiser (+)
Karriere
Wenaasgruppen nærmer seg milliardresultat (+)
Aktuelt
Her stuper ledigheten til et rekordlavt nivå
Aktuelt
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Amerikalinjen åpner dørene
Aktuelt
Nytt fylke troner på hyttetoppen
Aktuelt
Nytt forvaltningsselskap
Aktuelt
AF Gruppen endrer i toppen
Karriere