FORNØYD: Adm. direktør Morten Raugstad i A Bygg.

Bygger lager for Coop

Entreprenøren A Bygg stakk av med kontrakten for byggingen av Coop Norge SA nye automatlager på Langhus.

Publisert Sist oppdatert

Det var i knallhard konkurranse med Skanska, Veidekke og AF Gruppen at A Bygg vant byggingen av et automatlager på Langhus i Ski kommune. Coop skal bygge 8000 kvadratmeter, og adm. direktør Morten Raugstad i A Bygg er fornøyd med kontrakten.

– At Coop velger A Bygg fremfor aktører som Skanska, Veidekke og AF Gruppen beviser at vi gjør noe riktig, sier han.

Han mener det var måten A Bygg jobber på som var utslagsgivende for kontrakten.

– Pris var selvsagt viktig, men det avgjørende var prosessen vi foreslo. Coop ønsket å utvikle prosjektet sammen med entreprenøren, involvere entreprenøren i utviklingen av de beste løsningene. Dette er en måte å tenke på som passer oss godt, og som vi har bred erfaring med, sier Raugstad.

A Bygg regnes som den store spesialisten innenfor bygging av lager- og logistikkeiendommer. Selskapet fikk Fabritius Gruppen inn på eiersiden våren 2018 etter å ha havnet i en vanskelig økonomisk situasjon. Fabritius-sjefen Asgeir Solheim uttalte at de gikk inn med midler fordi A Bygg hadde en veldig kompetent organisasjon.

A Bygg melder om sterk vekst i etterspørselen etter automatlager, og tror veksten vil eskalere på grunn av økt netthandel i årene fremover.

– A Bygg har i flere år bygget opp en solid erfaring med automatlagre. Denne avtalen er et bevis på vår posisjon som en av landets ledende på dette området, sier Raugstad.

Powered by Labrador CMS