TRO PÅ SENTRUM: Møller Eiendom har rekke eiendommer i Møllergata i Oslo sentrum.

Kjøpte i Møllergata for storsatsing

Møller Eiendom kjøpte i fjor tre eiendommer off market i Møllergata i Oslo sentrum. Med sine fire eiendommer etter hverandre i gata, skal det nå satses på området.

Publisert

– Møllergata 4 var en av de første eiendommene vi kjøpte etter at vi hadde lagt strategien fram mot 2020. Det var et godt kjøp, og det ga oss gode perspektiver på hvordan dette området vil utvikle seg. Fra å ikke være på radaren for kontorbrukerne ser vi nå at Møllergata er blitt blant de mest etterspurte områdene i Oslo sentrum, sier konstituert CEO Thomas Sletten i Møller Eiendom.

Siden har Møller Eiendom kjøpt Møllergata 6, 8 og 12 off market. I fjor høst skrev Estate Nyheter at Hans Petter Krohnstads selskap HCH Eiendom hadde solgt Møllergata 12-14 til Møller Eiendom for en ukjent sum. Eiendommen har et areal på 4186 kvadratmeter og hadde ved overtakelsen 6,5 millioner kroner i årlige leieinntekter, med det Krohnstad karakteriserte som «en del ledig areal og betydelig underleie». Ifølge Sletten betalte Møller Eiendom en høyere pris for de siste tre eiendommene enn da de kjøpte Møllergata 4.

– Imidlertid ser vi et stort potensial i å tenke helhetlige løsninger. Nummer 4, 6 og 8 henger sammen, og utgjør totalt 13 000 m2. Vi har et langsiktig utvikler-perspektiv, og vi kommer til å utvikle løsninger i takt med at etterspørselen etter lokaler i området øker. Beliggenheten tett opp mot det nye regjeringskvartalet, som vil være et av Oslos mest spennende utviklingsprosjekter de neste 10 årene, tror vi vil være attraktiv, sier Sletten.

Markedsdirektør Pål Bøe forteller at en del av lokalene nå er ledige og flere kontrakter utløper i løpet av kort tid. Dermed ser selskapet muligheter. Nå vurderes det om selskapet skal jakte leietakere som skal inn i et bredt spekter av enkeltarealer eller om de skal samle større arealer til én leietaker.

– Utviklingen i Møllergata har gjort at vi ønsker å satse på å bygge en større eiendomsmasse. Det gir rom for å drifte eiendommene effektivt og tilby høy service til brukerne. Blant annet har vi fått på plass en egen vaktmester med ansvar for våre Møllergata-eiendommer, sier Bøe.

Powered by Labrador CMS