Utvikling

Vil rive deler av kjøpesenteret

Steen & Strøm vil rive deler av Gulskogen senter og bygge nytt.

UTVIKLER: Steen & Strøm vil rive deler av Gulskogen senter og bygge nytt. Foto: Google maps
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Kommunen opplyser at Gulskogen senter vil søke om riving av både innredning, defekt gulv samt eksisterende bygg i nordre del av senteret, melder Drammens Tidende.

Rett før julehandelen fjor måtte Gulskogen kjøpesenter i Drammen stenge nær 8000 kvadratmeter og dermed 13 butikker grunnet store setningsskader i bakken. Det var rundt 30 prosent av det totale arealet i senteret, men flere av butikkene har i ettertid blitt gjenåpnet.

I den forbindelse sendte Trine Borge Johansen (Sp) inn en interpellasjon til ordføreren, der hun foreslo at kommunen skulle gjennomgå den tekniske standarden på senteret med tanke på krav til utbedring. Svaret fikk hun i bystyret tirsdag:

– Det er allerede søkt om og gitt tillatelse til erstatning av gulvarealer i første etasje i det vestlige området, altså den delen som nå er stengt, samt første etasje i parkeringshuset, svarte ordfører Tore Opdal Hansen.

Og ikke nok med det, ifølge lokalavisen sa ordføreren at det denne våren blir det søkt om «tillatelse til å rive innredning, defekt gulv samt eksisterende bygg i nordre del. Erstatning av gulv med spennarmert betongdekke, riving av eksisterende eldre bygg i en etasje og erstatning med nytt bygg i to etasjer».

Ordføreren kunne også opplyse at kommunen hadde hatt flere møter med Steen & Strøm og senterledelsen angående situasjonen på Gulskogen.

– Det er klart at de tekniske forholdene har vært kjent i lengre tid og at man har fulgt nøye med på situasjonen. Senteret har i lengre tid hatt planer om utbedringer, men disse kom noe tidligere enn planlagt på anbefaling fra konsulentfirmaet Rambøll, sa ordføreren.

Fakta

Gulskogen som eies av Steen & Strøm ble åpnet i 1985, og modernisert i 1986, 2000 og 2007. I 2010 ble en ny del på 55.000 kvadratmeter åpnet, der Veidekke hadde totalentreprisen på 642 millioner kroner. Siden har det florert med forskyvninger, sprukne gulv og skjeve vegger.


Se også: Strategisk rådgiver Marit Jensen i Bold går gjennom retailmarkedet, både retailakopalypsen i fjor og hva som blir trendene i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her kommer hotellet som sprenger høydegrensen
Aktuelt
Haare-leiren etter rettssaken mot konkursbo: – Vi ser på dette som en knusende seier
Juss
Ukens profil: Henter inspirasjon til coworking på reiser (+)
Karriere
Wenaasgruppen nærmer seg milliardresultat (+)
Aktuelt
Her stuper ledigheten til et rekordlavt nivå
Aktuelt
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Amerikalinjen åpner dørene
Aktuelt
Nytt fylke troner på hyttetoppen
Aktuelt
Nytt forvaltningsselskap
Aktuelt
AF Gruppen endrer i toppen
Karriere