Aktuelt

Nå kommer mange nye kontorbygg i markedet

Eiendomsspar venter at det kommer 220 000 kvadratmeter nytt kontorareal i 2020 og 258 000 kvadratmeter i 2021.

2,2 PROSENT: Ledigheten i sentrum raser videre. Nå er det knapt noe ledig i sentrum. Foto: Shutterstock.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i Eiendomsspars ferske undersøkelse Oslostudiet 2019. Hvert år gjennomfører eiendomsselskapet en grundig analyse av kontormarkedet i Oslo, Asker og Bærum. Det gjøres en gjennomgang av annonser i aviser, tidsskrifter og på internett i perioden august 2018 til februar 2019, det foretas en «visuell inspeksjon ved gatevandring og bilkjøring» og gjennom samtaler med over 100 eiendomsbesittere, meglere og forvaltere.

Årets gjennomgang viser at det nå står bare 486 000 kvadratmeter ledig, noe som er 88 000 kvadratmeter lavere enn året før. Arealledigheten er dermed på 5 prosent av den totale eiendomsmassen. I Oslo sentrum er arealledigheten nå nede på rekordlave 2,2 prosent. Det betyr knapphet på lokaler og gode utsikter til stigende leiepriser.

Antall prosjekter som ferdigstilles i 2019 i Oslo, Asker og Bærum er på 150 000 kvadratmeter, noe som ifølge Eiendomsspar er en dobling mot året før. Og i 2020 og 2021 vil det bli enda mer å velge mellom for leietakerne. Da vil det komme henholdsvis 220 000 og 258 000 kvadratmeter nytt kontorareal ut i markedet.

Samtidig har Eiendomsspar talt opp en lavere arealabsorbsjon i 2018 enn året før. Arealabsorbsjonen utgjorde 169 000 kvadratmeter, mot 188 000 kvadratmeter året før. Av dette utgjorde konvertering av kontorarealer til bolig rundt 52 000 kvadratmeter, noe som er en nedgang fra ca. 77.000 kvadratmeter i 2017.


Se Christian Ringnes vurderinger av det norske eiendomsmarkedet her. Sammen med mesterkokken Bent Stiansen sammenligner han de ulike segmentene med ulike matretter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Haare-leiren etter rettssaken mot konkursbo: – Vi ser på dette som en knusende seier
Juss
Gigantplaner for handelspark (+)
Utvikling
Ukens profil: Henter inspirasjon til coworking på reiser (+)
Karriere
Amerikalinjen åpner dørene
Aktuelt
Nytt fylke troner på hyttetoppen
Aktuelt
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Nytt forvaltningsselskap
Aktuelt
AF Gruppen endrer i toppen
Karriere
Gikk på en smell etter sprengningsarbeider hos naboen
Juss
– Jeg skal redde verden
Play