Aktuelt

Har hentet 1,6 milliarder til eiendomskjøp

NRPs åttende eiendomsfond har hentet til sammen 1,6 milliarder kroner i egenkapital. Med belåning kan fondet komme opp i en eiendomsportefølje på mellom 3,2 og 6,4 milliarder kroner.

NRP-fondet kjøper blant annet logistikkeiendom i Sverige. Her er Rusta-bygget Norrköping, som NRP tidligere har kjøpt for et annet fond.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Eiendomsfondet NRP Fund VIII skulle opprinnelig hente inn 1,5 milliarder kroner, men på grunn av stor overtegning landet NRP-forvalterne på 1,6 milliarder kroner i egenkapital etter den fjerde og siste kapitalinnhentingen. Nå vurderer NRP å lansere enda et nytt eiendomsfond.

– Vår strategi har vært konsistent siden vi startet våre investeringer i det nordiske eiendomsmarkedet. Vi fokuserer på langsiktige og solide leietakere og attraktiv dividenteyield. Siden fondet allerede er i full gang med å etablere en solid portefølje, planlegger vi å lansere et nytt fond snart, sier partner og Head of Business Development, Axel Wroll-Evensen.

NRPs åttende fond har allerede gjennomført åtte investeringer i Norden. Fondet har en core pluss-strategi med en diversifisert portefølje.

Ifølge en investorpresentasjon hos Nordea fra i fjor høst, har NRP-fondet en investeringsfilosofi som skal gi god nedsidebeskyttelse ved høyt yieldgap og solide leietakere på lange kontrakter. Det skal også være potensial for verdiskapning ved utbygging i henhold til leietakers behov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

– Næringseiendom eksponert for menneskerettighetsbrudd
Juss
Skal løse depositumproblemet for boligleiere
Tech
Fikk jobben som miljøsjef
Karriere
Vil anlegge kolonihage på taket
Utvikling
Tilrettela for svensk kjøp av omsorgsboliger (+)
Transaksjoner
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Vil ha flytende drivhus i Fjordbyen (+)
Utvikling
Her er boligvåren oppsumert
Bolig
Syndikat vil ha 67 mill. for kontoreiendom (+)
Transaksjoner
Nå kommer miljøboligene
Bolig