Aktuelt

Satser tungt på seg selv

Christian Ringnes’ Eiendomsspar har egne aksjer verdt 2,3 milliarder kroner. Snart får selskapet ytterligere 13,5 millioner egne aksjer som med dagens kurs er verdt 5,4 milliarder kroner.

STORE UTBYTTER: Christian Ringnes’ Eiendomsspar og Victoria Eiendom deler ut store utbytter etter et godt 2018.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er i forbindelse med at Eiendomsspars storaksjonær Eiendomsspar Invest AS skal avvikles, at Eiendomsspar vil ende opp med et direkte eierskap av egne aksjer for over 5,4 milliarder kroner. Eiendomsspar Invest AS eier 50,3 prosent av aksjene i Eiendompar og eies av Victoria Eiendom (51 prosent) og Eiendomsspar (49 prosent). Eiendomsspar har dermed allerede eksponeringen indirekte, men oppløsningen gir selskapet et direkte eierskap til aksjene.

I begynnelsen av januar kjøpte Eiendomsspar egne aksjer for 1,2 milliarder kroner. Da uttalte Christian Ringnes at han mente Eiendomsspar-aksjen ville være en god investering.

– Når Eiendomsspar-aksjen er priset lavere enn våre verdier, mener vi det er bedre å kjøpe seg selv enn eiendom ute i markedet. Vi vet også nøyaktig hva vi kjøper når vi kjøper egne aksjer, sa Ringnes til Estate Nyheter.

På aksjekurs 400 kroner er Eiendomsspars beholdning av 5,73 millioner aksjer verdt 2,3 milliarder kroner.

I 2018 oppnådde Eiendomsspar leieinntekter på 769,5 millioner kroner, en økning fra 739,9 millioner året før. Driftsresultat var 478,4 millioner kroner, mens resultat før skatt var 1,195 milliarder etter at resultater fra felleskontrollert virksomhet og tilknyttet selskap bidro med 899 millioner kroner. Etter skatt satt selskapet igjen med 960,3 millioner kroner.

Eiendomsspar vil dele ut et utbytte på 5,75 kroner per aksje for fjoråret, tilsvarende 316,6 millioner kroner.

I Victoria Eiendom var resultat før skatt 1,38 millioner kroner, mot 792 millioner året før. Økningen skyldes i hovedsak gevinst fra salg av eiendom. Victoria Eiendom skal betale et ordinært utbytte på 7,50 kroner per aksje, samt et ekstraordinært utbytte på 20 kroner aksjen for 2018. Det utgjør til sammen 476 millioner kroner.

Også Victoria Eiendom Invest AS, som eier 32,1 prosent av aksjene i Victoria Eiendom, skal oppløses. Selskapet eies med 51 prosent av Christian Ringnes og 49 prosent av Victoria Eiendom. Dermed vil Victoria Eiendom få direkteeierskap til 2,77 millioner aksjer verdsatt til 1,94 milliarder kroner i tillegg til de 1,178 millioner aksjer verdt 825 millioner kroner som selskapet allerede har.


Se Christian Ringnes vurderinger av det norske eiendomsmarkedet her. Sammen med mesterkokken Bent Stiansen sammenligner han de ulike segmentene med ulike matretter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

– Næringseiendom eksponert for menneskerettighetsbrudd
Juss
Skal løse depositumproblemet for boligleiere
Tech
Fikk jobben som miljøsjef
Karriere
Vil anlegge kolonihage på taket
Utvikling
Tilrettela for svensk kjøp av omsorgsboliger (+)
Transaksjoner
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Vil ha flytende drivhus i Fjordbyen (+)
Utvikling
Her er boligvåren oppsumert
Bolig
Syndikat vil ha 67 mill. for kontoreiendom (+)
Transaksjoner
Nå kommer miljøboligene
Bolig