Aktuelt

Ringnes vil kjøpe Tryvannstårnet

Etter at FM-nettet ble slukket i september 2017 har det 118 meter høye Tryvannstårnet stått som et tomt skall som ikke lenger brukes til hverken som radio- og tv-mast eller til telekommunikasjon. Nå kan det bli både servering og noe attåt.

NYTT LIV: Hvis Christian Ringnes får det som han vil, kjøper han Tryvannstårnet. Foto: Oslo Vinterpark CC
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Tryvannstårnet er ett av min barndoms ikoner. Jeg ønsker å gi Tryvannstårnet tilbake til byen, sier eiendomsinvestor Christian Ringnes til NRK.

Nå vil han også kjøpe Tryvannstårnet av Oslo kommune. Publikum har ikke hatt adgang siden utsiktsplattformen ble stengt i 2004.

– Det bør åpnes for publikum igjen. Det betyr samarbeid med Tryvann Vinterpark, en kafé og en litt finere restaurant à la Ekebergrestauranten. Og så: En overraskelse helt på toppen der oppe hvor du har den åpne balkongen. Men det vil jeg ikke si noe om i dag, sier Ringnes til NRK.

Og det er det han vil si om innholdet til statskanalen.

Oslo kommune har satt i gang prosessen med å finne ut hva de skal gjøre med tårnet i framtida.

– Jeg kjenner bare Ringnes’ forslag gjennom media, men jeg ønsker at tårnet skal tas i bruk. Det er et av de flotteste og mest kjente landemerkene i Oslo. Til hva og hvordan det skal tas i bruk er noe vi må komme tilbake til, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG).

Chistian Ringnes er kun er interessert i å kjøpe.

– Jeg vet ikke om det vil koste 25 eller 50 millioner, men det er en svær jobb som skal gjøres. Det er komplisert med rømning, og vi mener at vi har funnet en løsning på det. Ingen vil betale det det koster og ikke eie det etterpå, tror jeg. Det blir for risikabelt, sier Ringnes til NRK.


Se Christian Ringnes vurderinger av det norske eiendomsmarkedet her. Sammen med mesterkokken Bent Stiansen sammenligner han de ulike segmentene med ulike matretter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. Tryvannstårnets utsiktsplattform for publikum ble stengt for 15 år siden. Artikkelen over viser til at tårnet de 2 siste årene også har stått som et tomt skall; etter at FM- nettet ble slukket og diverse installasjoner fjernet. Det er ikke alminnelig kjent hvilken teknisk/ bygningsmessig tilstandsgrad tårnet har nå i februar 2019; ute og inne. Jeg tror det første, viktige tiltak i denne saken bør være at eieren Oslo kommune snarest får utarbeidet en faglig, profesjonell rapport om det. Hovedkonklusjoner om sikkerhet, alminnelig vedlikeholdsbehov etc. kan gjerne bli offentliggjort, etter min mening. Oslo kommune`s aktuelle etater bør deretter “gå i tenkeboksen” – og bestemme seg for om tårnets fremtid og bruk; med planlegging, tiltak og kostnader etc. – skal foregå i fortsatt offentlig eie og regi, eller om tårnet kan selges “på rot” til private for eksempel. Det kan også utlyses en åpen idè- konkurranse, hvor publikum og interessenter i første omgang kan sende inn sine forslag til høring; hos et bredt sammensatt “Oslo- panèl/-utvalg”.

– Næringseiendom eksponert for menneskerettighetsbrudd
Juss
Skal løse depositumproblemet for boligleiere
Tech
Fikk jobben som miljøsjef
Karriere
Vil anlegge kolonihage på taket
Utvikling
Tilrettela for svensk kjøp av omsorgsboliger (+)
Transaksjoner
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Vil ha flytende drivhus i Fjordbyen (+)
Utvikling
Her er boligvåren oppsumert
Bolig
Syndikat vil ha 67 mill. for kontoreiendom (+)
Transaksjoner
Nå kommer miljøboligene
Bolig