Utvikling

Nedskalerer regjeringskvartalet med 7000 kvadratmeter

I høst ba statsminister Erna Solberg om at det nye regjeringskvartalet måtte bli mindre enn opprinnelig planlagt. Det har Statsbygg tatt hensyn til i sitt skisseprosjekt som ble presentert i dag.

MINDRE: Den nye Regjeringskvartalet blir 7.000 kavdartmeter mindre enn opprinnelig planlagt. Slik kan det bli når alt er ferdig. Ill: Statsbygg/Team Urbis
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Statsbygg har overlevert skisseprosjektet til Kommunal- og moderniseringsdepartementet og er nå i gang med forprosjektet for regjeringskvartalet. I høst gikk regjeringen, med statsminister Erna Solberg i spissen, ut og sa at det nye regjeringskvartalet skal bli åpent, trygt og grønt, og at det skal være en nedjustert og trinnvis utbygging.

– Det har vi tatt hensyn til i skisseprosjektet. Den sørlige delen av B-blokken er redusert med ca. 7.000 kvadratmeter, og vi legger opp til en utbygging med tre byggetrinn. I første byggetrinn vil vi bygge kjeller, A-blokk og D-blokk og rehabilitere H-blokken, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen i Statsbygg.

Byggestart 2020

– Vi har ferdigstilt skisseprosjektet og er i gang med forprosjekt. Det og den eksterne kvalitetssikringsrapporten er grunnlaget for behandling i Stortinget. Hvis de gir sin støtte ser vi for oss byggestart i 2020, påpeker Jørgensen.

Før den tid skal de bombeskadde bygningene rives. S-blokken ble revet for noen år siden, i vår starter rivningen av R4 og deretter skal Y-blokken rives.

Vinnerforslaget fra plan- og designkonkurransen i 2017, Adapt, er i skisseprosjektfasen videreutviklet, forbedret og konkretisert.

– Slik vi ser det nå lyser vi ut kontrakter for hvert bygg, inkludert kjelleren, i første byggetrinn. Bygningsvolumene er redusert og trukket tilbake fra eksisterende bebyggelse som totalt sett gir bedre lys- og vindforhold i byrommene, sier Jørgensen.

I skisseprosjektet har Statsbygg og prosjekteringsgruppen Team Urbis vært opptatte av å utvikle gode løsninger innenfor blant annet funksjon, tekniske anlegg og byrom.

– Vi har også vært opptatte av tilpassingen til bybildet og særlig langs Møllergata, slutter Jørgensen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her kommer hotellet som sprenger høydegrensen
Aktuelt
Haare-leiren etter rettssaken mot konkursbo: – Vi ser på dette som en knusende seier
Juss
Ukens profil: Henter inspirasjon til coworking på reiser (+)
Karriere
Wenaasgruppen nærmer seg milliardresultat (+)
Aktuelt
Her stuper ledigheten til et rekordlavt nivå
Aktuelt
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Amerikalinjen åpner dørene
Aktuelt
Nytt fylke troner på hyttetoppen
Aktuelt
Nytt forvaltningsselskap
Aktuelt
AF Gruppen endrer i toppen
Karriere