FORNØYD: Olav H. Selvaag i Selvaag Bolig er fornøyd med 2018.

Knalltall fra Selvaag Bolig

Selvaag Bolig har aldri tjent mer penger enn i 2018.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag morgen la den børsnoterte boligutvikleren Selvaag Bolig frem tall for fjerde kvartal og hele fjoråret. Selskapet leverte rekordresultater og betaler samtidig ut et rekordhøyt utbytte.

– 2018 var et svært godt år for Selvaag Bolig med sterke resultater og høy avkastning til selskapets aksjonærer. Dette er et resultat av systematisk arbeid over tid, strategiske prioriteringer og effektiv prosjektutvikling, sier administrerende direktør Olav H. Selvaag.

Han la frem tall som viste en omsetning på 1,625 milliarder kroner (IFRS-tall) og et resultat før finans, skatt, avskrivninger og amortisering (EBITDA) på 472 millioner kroner. Før skatt tjente Selvaag Bolig 469 millioner kroner i kvartalet.

For året 2018 endte omsetningen i Selvaag Bolig på 3,34 milliarder kroner. EBITDA var 754,2 millioner, mens resultatet før skatt var 732,5 millioner. Selskapets styre foreslår et utbytte på 2,50 kroner per aksje i andre halvår, noe som gir et totalt utbytte på 4,50 for året.

– Vi opplever god interesse for boligene vi har i salg, og markedsutsiktene er gode. Vi har attraktive prosjekter i områder med et stort behov for nye boliger. Starten på 2019 har vært god og i løpet av året skal vi i gang med flere store prosjekter blant annet i Follo, Asker, Lørenskog, Trondheim og Bergen, sier Selvaag.

Selskapet har nå 1 449 boliger under bygging med en samlet salgsverdi på 6 712 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS