Transaksjoner

Solgte klassisk hotellperle

Refsnes Gods på Jeløya utenfor Moss ble mandag solgt til Classic Norway-kjeden for en ukjent sum.

SOLGT: Hotell Refsnes Gods ble mandag solgt til hotellkjeden Classic Norway. Foto: Refsnes Gods
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vi er svært glad for at Hotell Refsnes Gods nå blir en del av kjeden vår, sier styreleder Erik Berg i Classic Norway.

Familien Salbuvik som er selger, viderefører deler av sitt eierskap i Classic Norway Eiendom. Den lokale investoren Widar Salbuvik sier det er svært spennende å få bli en av eierne i dette systemet.

– Reiselivsnæringen, og spesielt dette segmentet, er i god utvikling i Norge. Vi har derfor sterk tro på at Classic Norway vil utvikle seg til en solid og lønnsom investering, sier Widar Salbuvik som i sin tid var en av stifterne av Pareto Gruppn og er blant annet kjent for utviklingen av den såkalte Møllebyen i Moss.

Han er også styreleder i blant annet Breiangen, Havfonn, og Asset Buyout Partners. Med Refsnes Gods har Classic Norway kjeden 18 hoteller og får en antatt omsetning for 2019 på over 400 millioner kroner. Målet er over en halv milliard kroner ved utgangen av 2020.

– Classic Norway eies 86 prosent av familieselskapene Berg Invest og Canica med lik aksjefordeling, resten eies av mindre investorer. Tilbud om medeierskap i Classic Norway la raskt til rette for enighet mellom partene, sier Erik Berg og Widar Salbuvik.

Refsnes Gods har siden 1770-årene vært i sentrum for selskapeligheten i Mosse-distriktet. Etter at eieren David Chrystie døde i 1835 ble godset solgt flere ganger men fortsatte å være sentrum for selskapeligheten i omegnen. I 1970-årene utviklet daværende eier godset til et ledende hotell. I 1998 overtok familien Salbuvik – inntil de nå solgte godset.

Nasjonalromantikken blomstrer på taket
Aktuelt
Kan bygge 8300 boliger
Bolig
Bygger 8.500 kvadratmeter i seks etasjer
Bolig
Dobler antall leiligheter i kommunen
Bolig
Skal bygge kontorbygg i Nydalen
Utvikling
Få ferske eiendomsnyheter hver morgen! Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Konverterer kontorer til leiligheter
Utvikling
Sommersatsing styrker eiendomsprisene
Aktuelt
Nytt fond jakter halvannen milliard
Aktuelt
Kvitter seg med ferdig dekket bord
Utvikling