Aktuelt

Oljefondet legger ned eiendomsavdelingen

Oljefondet avvikler Norges Bank Real Estate Management. Det blir trolig flere kjøp av eiendomsaksjer fremfor direkteinvesteringer i næringseiendom.

AVVIKLES: Norges Bank Real Estate Management avvikles og Karsten Kallevig går inn Norges Bank Investment Management, som har det overordnede ansvaret for Oljefondet.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Estate Nyheter har tidligere omtalt de skyhøye forvaltningskostnadene i eiendomsavdelingen til Oljefondet. Gjennom Norges Bank Real Estate Management (NBREM) har Oljefondet bygget opp en stor eiendomsavdeling, som koster mye penger. Nå setter Norges Bank foten ned etter et vedtak om en ny strategi for eiendomsforvaltningen. Hovedstyret i Norges Bank har vedtatt å avvikle NBREM som en egen organisatorisk enhet. Eiendomsorganisasjonen i NBREM integreres i Norges Bank Investment Management, og det skal iverksettes en ny organisasjonsmodell fra april 2019.02.07

«Med en begrenset portefølje i unotert eiendom og et forsterket ønske om å se notert og unotert eiendom i sammenheng, ser ikke hovedstyret det lenger som hensiktsmessig å ha en separat organisering av unotert eiendom», skriver Norges Bank i et brev til Finansdepartementet.

Målet med eiendomsporteføljen er en størrelse på 3 til 5 prosent. «Eiendomsporteføljen skal bestå av både noterte og unoterte eiendomsinvesteringer, og det skal ikke være noen særskilt grense for andelen notert eiendom. Porteføljen skal være godt diversifisert, og strategien skal være enkel, med vekt på kostnadseffektivitet og investeringer som krever begrenset med ressurser. Det skal være fleksibilitet til å utnytte særskilte investeringsmuligheter som kan oppstå i det unoterte eiendomsmarkedet», skriver Norges Bank.

Nok et gigantisk milliardprosjekt
Bolig
Kjøper omsorgsboliger
Transaksjoner
Pangea med knalltall (+)
Analyse
Snart klart for boligbygging i den splitter nye bydelen
Bolig
Mageplask etter Entra-krav på 20 mill. (+)
Juss
Les Estate Magasin digitalt Bli PLUSS-abonnent her!
Fikk med seg Husbanken på kombiprosjekt
Bolig
Innmaten er borte, nå starter oppbyggingen
Utvikling
De har eiendom for nesten fem milliarder (+)
Analyse
Nå er han like stor som Statsbygg (+)
Analyse