Aktuelt

Oljefondet legger ned eiendomsavdelingen

Oljefondet avvikler Norges Bank Real Estate Management. Det blir trolig flere kjøp av eiendomsaksjer fremfor direkteinvesteringer i næringseiendom.

AVVIKLES: Norges Bank Real Estate Management avvikles og Karsten Kallevig går inn Norges Bank Investment Management, som har det overordnede ansvaret for Oljefondet.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Estate Nyheter har tidligere omtalt de skyhøye forvaltningskostnadene i eiendomsavdelingen til Oljefondet. Gjennom Norges Bank Real Estate Management (NBREM) har Oljefondet bygget opp en stor eiendomsavdeling, som koster mye penger. Nå setter Norges Bank foten ned etter et vedtak om en ny strategi for eiendomsforvaltningen. Hovedstyret i Norges Bank har vedtatt å avvikle NBREM som en egen organisatorisk enhet. Eiendomsorganisasjonen i NBREM integreres i Norges Bank Investment Management, og det skal iverksettes en ny organisasjonsmodell fra april 2019.02.07

«Med en begrenset portefølje i unotert eiendom og et forsterket ønske om å se notert og unotert eiendom i sammenheng, ser ikke hovedstyret det lenger som hensiktsmessig å ha en separat organisering av unotert eiendom», skriver Norges Bank i et brev til Finansdepartementet.

Målet med eiendomsporteføljen er en størrelse på 3 til 5 prosent. «Eiendomsporteføljen skal bestå av både noterte og unoterte eiendomsinvesteringer, og det skal ikke være noen særskilt grense for andelen notert eiendom. Porteføljen skal være godt diversifisert, og strategien skal være enkel, med vekt på kostnadseffektivitet og investeringer som krever begrenset med ressurser. Det skal være fleksibilitet til å utnytte særskilte investeringsmuligheter som kan oppstå i det unoterte eiendomsmarkedet», skriver Norges Bank.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Negative servitutter til besvær
Juss
I dette Oslo-området vurderer eierne å droppe boliger (+)
Bolig