Aktuelt

Oljefondet legger ned eiendomsavdelingen

Oljefondet avvikler Norges Bank Real Estate Management. Det blir trolig flere kjøp av eiendomsaksjer fremfor direkteinvesteringer i næringseiendom.

AVVIKLES: Norges Bank Real Estate Management avvikles og Karsten Kallevig går inn Norges Bank Investment Management, som har det overordnede ansvaret for Oljefondet.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Estate Nyheter har tidligere omtalt de skyhøye forvaltningskostnadene i eiendomsavdelingen til Oljefondet. Gjennom Norges Bank Real Estate Management (NBREM) har Oljefondet bygget opp en stor eiendomsavdeling, som koster mye penger. Nå setter Norges Bank foten ned etter et vedtak om en ny strategi for eiendomsforvaltningen. Hovedstyret i Norges Bank har vedtatt å avvikle NBREM som en egen organisatorisk enhet. Eiendomsorganisasjonen i NBREM integreres i Norges Bank Investment Management, og det skal iverksettes en ny organisasjonsmodell fra april 2019.02.07

«Med en begrenset portefølje i unotert eiendom og et forsterket ønske om å se notert og unotert eiendom i sammenheng, ser ikke hovedstyret det lenger som hensiktsmessig å ha en separat organisering av unotert eiendom», skriver Norges Bank i et brev til Finansdepartementet.

Målet med eiendomsporteføljen er en størrelse på 3 til 5 prosent. «Eiendomsporteføljen skal bestå av både noterte og unoterte eiendomsinvesteringer, og det skal ikke være noen særskilt grense for andelen notert eiendom. Porteføljen skal være godt diversifisert, og strategien skal være enkel, med vekt på kostnadseffektivitet og investeringer som krever begrenset med ressurser. Det skal være fleksibilitet til å utnytte særskilte investeringsmuligheter som kan oppstå i det unoterte eiendomsmarkedet», skriver Norges Bank.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Se alle Pluss-saker
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling
Kan kjøpe for milliarder, men venter på godbitene
Transaksjoner