Utvikling

Olav Thon vil ikke rive likevel

I fjor sommer la Olav Thon-gruppen frem plane om å rive Gunerius-senteret for å sette opp et enda høyere bygg. Det er nå ikke aktuelt.

SNUR: Olav Thon-gruppen foreslo i fjor å rive Gunerius til fordel for noe helt nytt. Nå har giganten endret mening. Foto: Wikipeida/ Anne-Sophie Ofrim. Lisens:CC BY SA 3.0
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Nå varsler eiendomsgiganten at de vurderer store endringer i utbyggingsprosjektet, ifølge lokalavisen Vårt Oslo. De melder at i et referat fra et møte mellom Olav Thon-gruppen og plan- og bygningsetaten i slutten av januar, varsler selskapet at de tar inn over seg mye av kritikken mot de opprinnelige planene. Nå ser de på alternative løsninger.

— Vi er villige til å se på en delvis bevaring av Gunerius-tårnet. Hvor stor verneandel det vil bli, må vi diskutere, heter det i referatet fra møtet med plan og bygg.

I tillegg til å ta vare på verneverdige deler av kvartalet, varsler Thon at de ser på muligheten for å senke høydene på det foreslåtte prosjektet. Mens de i sitt opprinnelige forslag ville ha 50 meter, ser de nå på muligheten for å holde seg under 42 meter.

Selskapet ønsker likevel fortsatt å bygge to høyhus, med samme høyder som dagens Gunerius-tårn. Det ene av disse vil få plassering bak dagens høyhus. Det andre vil bli plassert på hjørnet ved Lybekkergata og Stenersgata.

Også kritikken fra plan og bygg mot manglende veier og gangareal gjennom bygget i prosjektet, skal Thon nå være villig til å se på med nye øyne. Men før en eventuell omregulering krever de et positivt svar fra plan og bygg.

— Før vi eventuelt starter arbeidet med å utarbeide et endret prosjektkonsept, er vi avhengige av en prinsipiell avklaring av hvorvidt kommunen vil godkjenne de to nye høyhusene, slås det fast i møtereferatet.

— Plan- og bygningsetaten er svært positive til å gå i dialog med forslagstiller om et revidert prosjekt. Vi er glad for at forslagstilleren i sitt reviderte prosjekt har tatt inn våre tidligere vurderinger og bemerkninger, sier avdelingsdiektør i plan og bygg, Andreas Vaa Bermann, til Vårt Oslo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Se alle Pluss-saker
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling
Kan kjøpe for milliarder, men venter på godbitene
Transaksjoner
Byutvikling verdt milliarder
Bolig
Her kan det bli 116 nye studentboliger (+)
Bolig