Transaksjoner

UBS kjøpte for 430 mill.

I desember kjøpte det sveitsiske eiendomsfondet UBS Property Fund en eiendomsportefølje i Sandvika for 430 millioner kroner. Malling & Co bistod UBS med kjøpet og er blitt engasjert som forvalter av eiendommene.

MALLING-AVTALE: Malling & Co har bistått det sveitsiske eiendomsfondet UBS Property Fund med kjøpet av en eiendomsportefølje i Sandvika i Bærum, og skal nå stå for forvaltningen av eiendommene. (Foto: Malling & Co)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Eiendommene ligger ved siden av Sandvika Storsenter på begge sider av Claude Monet Allé og måler totalt 11.700 kvadratmeter. Omtrent halvparten av eiendommen er omsorgsboliger, der Bærum kommune har en 19-årig leieavtale, mens den andre halvparten består av næringslokaler og 102 parkeringsplasser.

Eiendommene ble solgt for 430 millioner kroner fra Nordea Liv til det sveitsiske eiendomsfondet UBS i desember 2018, opplyser Malling & Co på sin egen blogg.

Malling & Co har tidligere hatt et tett samarbeid med UBS Property Fund, og fikk i 2010 en utmerkelse fra fondet for eksemplarisk eiendomsforvaltning av Grev Wedels plass 9 i Oslo.

— Vi har tidligere hatt et tett samarbeid med UBS Property Fund om Grev Wedels plass 9, der vi bisto med både forvaltning, næringsmegling og tilslutt salg av eiendommen. Det er selvfølgelig gledelig at de igjen velger å samarbeide med oss når de vender tilbake til Norge, sier transaksjonsrådgiver Morten Malling til Malling-bloggen.

Grev Wedels plass 9 ble kjøpt av UBS Property Fund i 2008 og solgt i 2011 med en gevinst på 107 millioner kroner. I dag har det sveitsiske eiendomsfondet en portefølje på over 2.100 eiendommer med en markedsverdi på 106 milliarder dollar i 22 land.

Cathrine Kildalsen, forvaltningsdirektør i Malling & Co, var eiendomssjef for Grev Wedels plass 9 da eiendomshuset mottok utmerkelsen. Nå ser hun frem til å samarbeide med det sveitsiske eiendomsfondet om forvaltningen av eiendommene i Claude Monet Allé.

— Dette er en langsiktig investering der UBS Property Fund er tydelig på at de ønsker å skape en positiv endring for leietakerne i Sandvika. Vi har tidligere hatt et svært godt samarbeid med UBS, og vi ser frem til å styrke samarbeidet ytterligere, sier Kildalsen.

Nok et gigantisk milliardprosjekt
Bolig
Byrådet trakk seg fra stillingen
Aktuelt
Pangea med knalltall (+)
Analyse
Snart klart for boligbygging i den splitter nye bydelen
Bolig
Mageplask etter Entra-krav på 20 mill. (+)
Juss
Oppdaterte eiendomsnyheter hver morgen kl 07.05 Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Fikk med seg Husbanken på kombiprosjekt
Bolig
Bedring på 50 mill. for Base Gruppen
Aktuelt
Innmaten er borte, nå starter oppbyggingen
Utvikling
Selger resten etter brannen (+)
Aktuelt