Aktuelt

Entra øker leieinntektene

Entra økte leieinntektene med 168 millioner kroner i fjor.

ØKT UTBYTTE: Arve Regland øker utbytteutbetalingene fra Entra.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i selskapets resultatrapport for fjerde kvartal. Leieinntektene endte på 2 243 millioner kroner i 2018, noe som er en oppgang fra 2 075 millioner kroner i 2017. Resultat før skatt var på 3,07 milliarder kroner, og Entra foreslår et halvårsutbytte på 2,30 kroner per aksje. Dermed blir Entras totale utbytte for 2018 på 4,50 kroner per aksje.

I fjerde kvartal var Entras leieinntekter 569 millioner kroner, ned 1 million sammenlignet med tredje kvartal, men opp 43 millioner kroner sammenlignet med fjerde kvartal i fjor. Selskapet hadde et resultat før skatt i fjerde kvartal på 714 millioner kroner.

Entra har signert nye og reforhandlede leieavtaler med en årlig husleie på 166 millioner kroner i fjerde kvartal fordelt på 71 000 kvadratmeter. Ved årsskiftet var 96,5 prosent av porteføljen utleid, og gjennomsnittlig gjenværende leietid var 7,4 år. I løpet av kvartalet startet Entra også opp to utviklingsprosjekter i Universitetsgata 7-9 i Tullinkvartalet i Oslo og Brattørkaia 12 i Trondheim.

Nok et gigantisk milliardprosjekt
Bolig
Kjøper omsorgsboliger
Transaksjoner
Pangea med knalltall (+)
Analyse
Snart klart for boligbygging i den splitter nye bydelen
Bolig
Mageplask etter Entra-krav på 20 mill. (+)
Juss
Les Estate Magasin digitalt Bli PLUSS-abonnent her!
Fikk med seg Husbanken på kombiprosjekt
Bolig
Innmaten er borte, nå starter oppbyggingen
Utvikling
De har eiendom for nesten fem milliarder (+)
Analyse
Nå er han like stor som Statsbygg (+)
Analyse