FOKUS PÅ SIKKERHET: Konsernsjef Arne Giske i Veidekke vil ha mer fokus på sikkerhet i selskapet.

Veidekke passerte 10 milliarder

Veidekke omsatte for over 10 milliarder kroner i fjerde kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Den børsnoterte entreprenørens omsetning på 10,5 milliarder kroner var en økning på 20,5 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i 2017. Selskapet hadde en ordreinngang på 9,2 milliarder kroner og en samlet ordrereserve ved utgangen av 2018 på 34,6 milliarder kroner. Resultat før skatt endte på 341 millioner kroner i fjerde kvartal. Selskapet foreslår et utbytte på 5 kroner per aksje.

– Veidekke økte omsetningen i fjerde kvartal, men lønnsomheten er noe lavere enn i fjor. Det er god aktivitet i yrkesbygg i alle land, mens få igangsettelser av nye boligprosjekter i de foregående kvartalene gir noe lavere produksjon. Eiendomsvirksomheten leverer et solid resultat i dagens marked, som følge av løpende boligsalg og utviklingsgevinster fra salg av bolig- og næringsprosjekter, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke.

I entreprenørområdet Bygg Norge var resultatet 109 millioner kroner etter en omsetning på 3,6 milliarder. Innenfor Anlegg var resultatet minus 25 millioner, mens det ble levert henholdsvis 68 og 36 millioner kroner fra entreprenørvirksomheten i Sverige og Danmark. Totalt leverte entreprenørvirksomheten til Veidekke et resultat på 187 millioner kroner etter en omsetning på 8,6 milliarder.

Eiendom i Norge omsatte for 306 millioner kroner og tjente 71 millioner kroner. Eiendom Sverige leverte 91 millioner kroner i resultat etter 719 millioner kroner i omsetning.

Powered by Labrador CMS