Bolig

Aldri blitt solgt så mange boliger

Boligprisene i Norge steg med 2,7 prosent i forrige måned. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 0,5 prosent.

REKORD: Det har aldri blitt solgt så mange boliger i en januar som i år. Foto: Kjetil Ree/Wikipedia CC 3.0
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– I januar steg boligprisene i Norge som normalt for måneden, men veksten i prisene er mer moderat enn hva vi har sett i mange januar-måneder de siste ti årene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Boligprisene er nå 3,6 prosent høyere enn for ett år siden. I januar ble det solgt 7.254 boliger i Norge – 7,3 prosent flere enn i januar i 2018.

– Den høye aktiviteten i boligmarkedet i 2018 fortsetter inn i det nye året. Det har aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i en januar måned som i år, og det er en markant oppgang i antall salg i så godt som alle regionene vi måler, sier Dreyer.

I januar ble det lagt ut 6.938 boliger til salgs – 7,9 prosent flere enn i samme måned i 2018.

– Veksten i nye bruktboliger forsetter også i januar, og spesielt i Oslo og Bergen er det lagt ut mange nye boliger for salg sammenlignet med i fjor, sier Dreyer.

Det tok i gjennomsnitt 63 dager å selge en bolig i januar, fem dager mer enn i januar 2018. Raskest salgstid hadde Oslo med 37 dager og tregest salgstid hadde Stavanger med omegn med 104 dager.

– Salgstiden var i hele 2018 høyere enn tidligere år og vi fortsetter i 2019 med en vesentlig høyere omsetningstid enn hva vi har vært vant med de senere årene. Når den høye salgstakten kombineres med høyere omsetningstid vitner det om et velfungerende og balansert boligmarked, sier Dreyer.

Regionale forskjeller

Sterkest sesongkorrigert utvikling i januar hadde Bodø med Fauske på 1,9 prosent etterfulgt av Tromsø på 1,6 prosent. Svakest sesongkorrigert utvikling hadde Romerike med en nedgang på 0,4 prosent og Follo med en nedgang på 0,3 prosent. Sterkest 12-måneders vekst har Oslo med 5,3 prosent, mens Trondheim har den svakeste med 0,3 prosent.

– De store regionale forskjellene i prisutviklingen i januar måned skyldes langt på vei en korreksjon av en desember måned med lite salgsvolum. Når disse to månedene summeres så er det små regionale forskjeller rundt om i landet. Dette bildet forsterkes av de små forskjellene i 12-måneders veksten rundt om i landet, sier Dreyer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Se alle Pluss-saker
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling
Kan kjøpe for milliarder, men venter på godbitene
Transaksjoner