Aktuelt

– Vi er svært forundret over kritikken

Thor Olaf Askjer, administrerende direktør i Norsk Eiendom, er overrasket over at advokat Line Ravlo-Losvik kritiserer standardkontraktene i regi av Norsk Eiendom og Forum for Næringsmeglere.

TAR TIL MOTMÆLE: Thor Olaf Askjer, administrerende direktør i Norsk Eiendom.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Advokat Line Ravlo-Losvik i Selmer kom med sterk kritikk av de leieavtalene Norsk Eiendom og Forum for Næringsmeglere lanserte i forrige uke. Hun uttalte at hun er kritisk til noen av endringene som er gjort, og tror ikke de er til det bedre for utleierne.

– Vi er svært forundret over kritikken fra Line Ravlo-Losvik, sier Thor Olaf Askjer, administrerende direktør i Norsk Eiendom, i en kommentar.

– Konkurranse om leietagerne skal ikke skje gjennom finurlige kontraktsbestemmelser. Kontrakter skal vinnes gjennom gode leieobjekter, kundevennlig service og seriøs opptreden. Da er det et stort poeng at det ligger standardiserte kontrakter i bunnen for alle leieforhold, sier Askjer.

Han fortsetter:

– Når vi gjennom en årrekke har tilbudt disse kontraktene har vi oppnådd nettopp hva vi ønsket; en standard som blir brukt i nesten alle leieforhold. Da Statsbygg for noen år siden skulle utvikle en standard for statlige leietager, la de vår mal til grunn. Når vi har en slik overordnet målsetting, sier det seg selv at man må balansere de ulike bestemmelsene.

LES OGSÅ: I hvilken grad fravikes meglerstandarden?

– Gjør en god jobb
– Noen ganger får vi kritikk fra utleiersiden, andre ganger får vi kritikk fra leietagersiden. Stadig sjeldnere får vi uttalelser om at kontrakten i sin helhet er ubalansert. Dette tar vi til inntekt for at vi gjør en god jobb med disse kontraktene, legger Askjer til.

Advokatene Anette Thunes og Ottar Egset i Føyen Torkildsen, samt advokat Camilla Hammer Solheim i BAHR, kommenterer utspillet fra Line Ravlo-Losvik i en egen artikkel på Estate Nyheter i dag, under tittelen «Misforstått kritikk mot standardkontraktene».

– Norsk Eiendom stiller seg bak redegjørelsen, avslutter Thor Olaf Askjer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Negative servitutter til besvær
Juss
I dette Oslo-området vurderer eierne å droppe boliger (+)
Bolig