1961-MODELL: Sandnes gamle rådhus som ble bygd for 58 år siden, er kjøpt av Base Gruppen som skal utvikle det til Sandnes Helsepark.

Over og ut for det gamle rådhuset

Fra nå kan ikke lenger ansatte i og besøkende til Sandnes kommune spasere inn i rådhuset i Jærveien.

Publisert Sist oppdatert

Rådhuset ble bygd i 1961 som rådhus i Høyland kommune. Fire år sog en sammenslåing senere ble dette Sandnes kommune. Men nå er det slutt, for i januar tok kommunen i bruk sitt splitter nye rådhus i Havneparken. Det gamle rådhuset overtas av Base Gruppen i løpet av våren når alle flytteaktivitetene er unnagjort. Her skal Sandnes Helsepark på plass et prosjekt etablert av Base Eiendom og Abri Dialogue.

RÅDHUS: Dette er Sandnes rådhus fra og med nå, tegnet av tyske firmaet Code of Practice Architects GmbH.

Rådhuset er av de første byggene i Havneparken og skal inneholde kjernefunksjoner for kommunen som bystyre- og formannskapssal, servicetorg og arbeidsplasser for ca. 350 ansatte. Det hadde offisiell åpning 31. januar med prominente gjester, taler og tilhørende underholdning, i følge Base Gruppen.

– Dette er første gang jeg overtar et rådhus, og helt sikkert siste gang, sa rådmann Bodil Sivertsen da hun fikk overrakt nøkkelen av Endre Skjørestad, styreleder i Sandnes Eiendomsselskap.

Powered by Labrador CMS