Bolig

Norges første visningsby skal stå ferdig i sommer

Utbyggingen av det som kalles landets første visningsby med komplette boliger er nå i gang.

FØRSTE: Torkel Engeness og Hans Thue tok fredag første spadestikk på det som blir Norges første visningsby for eneboliger.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Fredag tok ordfører Hans Thue i Nannestad kommune ved Gardermoen og konserndirektør Torkel Engeness i Abchus det første spadestikket i visningsbyen som skal bestå av fire komplette boliger som publikum kan besøke hele året. Visningsbyen vil stå ferdig sensommeren 2019, ifølge en pressemelding.

Abchus har siden starten i 2000 levert flere enn 3800 boliger i Norge, basert på prefabrikkerte elementer. Hovedkontoret til selskapet med drøyt 200 ansatte ligger i Ski i Akershus. Totalt omsetter det for over 500 millioner kroner årlig. Nå forventer de at folk vil fly fra hele Norge til Gardermoen for å oppleve husene i visningsbyen.

– Vi gleder oss til å etablere Norges første visningsby i Nannestad som er et helt opplagt sted å bygge den. Vi forventer, at mange med husbyggerdrømmer vil besøke visningsbyen for å oppleve husene, sier Engeness.

ABChus (IEC-hus til navneskiftet i 2018) inngår i Abc Gruppen som ifølge proff.no kontrolleres av Tritoria Holding på Klavestadhaugen med Jan Lindstad som daglig leder. Dette selskapet eies igjen av engelske Tritoria Uk Ltd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
R8 selger klassiker
Aktuelt
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Kjøpte fabrikk for 100 millioner
Aktuelt
Negative servitutter til besvær
Juss