Bolig

Norges første visningsby skal stå ferdig i sommer

Utbyggingen av det som kalles landets første visningsby med komplette boliger er nå i gang.

FØRSTE: Torkel Engeness og Hans Thue tok fredag første spadestikk på det som blir Norges første visningsby for eneboliger.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Fredag tok ordfører Hans Thue i Nannestad kommune ved Gardermoen og konserndirektør Torkel Engeness i Abchus det første spadestikket i visningsbyen som skal bestå av fire komplette boliger som publikum kan besøke hele året. Visningsbyen vil stå ferdig sensommeren 2019, ifølge en pressemelding.

Abchus har siden starten i 2000 levert flere enn 3800 boliger i Norge, basert på prefabrikkerte elementer. Hovedkontoret til selskapet med drøyt 200 ansatte ligger i Ski i Akershus. Totalt omsetter det for over 500 millioner kroner årlig. Nå forventer de at folk vil fly fra hele Norge til Gardermoen for å oppleve husene i visningsbyen.

– Vi gleder oss til å etablere Norges første visningsby i Nannestad som er et helt opplagt sted å bygge den. Vi forventer, at mange med husbyggerdrømmer vil besøke visningsbyen for å oppleve husene, sier Engeness.

ABChus (IEC-hus til navneskiftet i 2018) inngår i Abc Gruppen som ifølge proff.no kontrolleres av Tritoria Holding på Klavestadhaugen med Jan Lindstad som daglig leder. Dette selskapet eies igjen av engelske Tritoria Uk Ltd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Se alle Pluss-saker
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling
Kan kjøpe for milliarder, men venter på godbitene
Transaksjoner