Bolig

Norges første visningsby skal stå ferdig i sommer

Utbyggingen av det som kalles landets første visningsby med komplette boliger er nå i gang.

FØRSTE: Torkel Engeness og Hans Thue tok fredag første spadestikk på det som blir Norges første visningsby for eneboliger.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Fredag tok ordfører Hans Thue i Nannestad kommune ved Gardermoen og konserndirektør Torkel Engeness i Abchus det første spadestikket i visningsbyen som skal bestå av fire komplette boliger som publikum kan besøke hele året. Visningsbyen vil stå ferdig sensommeren 2019, ifølge en pressemelding.

Abchus har siden starten i 2000 levert flere enn 3800 boliger i Norge, basert på prefabrikkerte elementer. Hovedkontoret til selskapet med drøyt 200 ansatte ligger i Ski i Akershus. Totalt omsetter det for over 500 millioner kroner årlig. Nå forventer de at folk vil fly fra hele Norge til Gardermoen for å oppleve husene i visningsbyen.

– Vi gleder oss til å etablere Norges første visningsby i Nannestad som er et helt opplagt sted å bygge den. Vi forventer, at mange med husbyggerdrømmer vil besøke visningsbyen for å oppleve husene, sier Engeness.

ABChus (IEC-hus til navneskiftet i 2018) inngår i Abc Gruppen som ifølge proff.no kontrolleres av Tritoria Holding på Klavestadhaugen med Jan Lindstad som daglig leder. Dette selskapet eies igjen av engelske Tritoria Uk Ltd.

Nasjonalromantikken blomstrer på taket
Aktuelt
Skal bygge kontorbygg i Nydalen
Utvikling
Konverterer kontorer til leiligheter
Utvikling
Sommersatsing styrker eiendomsprisene
Aktuelt
Nytt fond jakter halvannen milliard
Aktuelt
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Kvitter seg med ferdig dekket bord
Utvikling
Bøhler og Hagen dropper boliger
Utvikling
Syndikeringsaktør tjente 44 mill. (+)
Analyse
Kjøpte utleieboliger – skal pusse opp og selge (+)
Transaksjoner