FØRSTE: Torkel Engeness og Hans Thue tok fredag første spadestikk på det som blir Norges første visningsby for eneboliger.

Norges første visningsby skal stå ferdig i sommer

Utbyggingen av det som kalles landets første visningsby med komplette boliger er nå i gang.

Publisert Sist oppdatert

Fredag tok ordfører Hans Thue i Nannestad kommune ved Gardermoen og konserndirektør Torkel Engeness i Abchus det første spadestikket i visningsbyen som skal bestå av fire komplette boliger som publikum kan besøke hele året. Visningsbyen vil stå ferdig sensommeren 2019, ifølge en pressemelding.

Abchus har siden starten i 2000 levert flere enn 3800 boliger i Norge, basert på prefabrikkerte elementer. Hovedkontoret til selskapet med drøyt 200 ansatte ligger i Ski i Akershus. Totalt omsetter det for over 500 millioner kroner årlig. Nå forventer de at folk vil fly fra hele Norge til Gardermoen for å oppleve husene i visningsbyen.

– Vi gleder oss til å etablere Norges første visningsby i Nannestad som er et helt opplagt sted å bygge den. Vi forventer, at mange med husbyggerdrømmer vil besøke visningsbyen for å oppleve husene, sier Engeness.

ABChus (IEC-hus til navneskiftet i 2018) inngår i Abc Gruppen som ifølge proff.no kontrolleres av Tritoria Holding på Klavestadhaugen med Jan Lindstad som daglig leder. Dette selskapet eies igjen av engelske Tritoria Uk Ltd.

Powered by Labrador CMS