Transaksjoner

AVA ble hovedeier i Njord-syndikat

AVA Eiendom sikret seg over 60 prosent av aksjene i Njord Securities-syndikatet som kjøpte et industribygg i Skien.

MIDT I SENTRUM: Eiendommen ligger svært sentralt i Skien, rett ved jernbanestasjonen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Estate Nyheter kunne nylig fortelle om salget av ABBs produksjonsfasiliteter i Skien sentrum. Et syndikat satt opp av Njord Securitis kjøpte eiendommen til en eiendomsverdi på 217 millioner kroner. Nå er det klart at AVA Eiendom tok en stor del av emisjonen i syndikatet. AVA Eiendom AS tegnet seg for over 60% eierandel i syndikatet Skien Industribygg og blir dermed majoritetseier i selskapet. AVA påtar seg samtidig forvaltningen av eiendommen, hvor ABB har hatt sine produksjonsfasiliteter på eiendommen i over 80 år

Eiendommen, som har et brutto areal på 50 000 kvadratmeter, er leid ut til ABB på en nylig inngått triple-net barehouse leieavtale som løper i ti år fra januar 2019. Brutto leieinntekter er anslått til 11,925 millioner kroner i 2019, stigende til 13,23 millioner i 2020. Eiendommen ligger rett ved siden av Skien jernbanestasjon, noe som gir et betydelig utviklingspotensial.

AVA Eiendom AS eier i dag flere eiendommer med partnere hvor det ligger et fremtidig utviklingspotensial. I Sandnes sentrum utvikles et tomteområde på 80 mål sammen med Selvaag Bolig ASA. I tillegg kjøpte AVA Eiendom AS seg inn i Erteløkka i Asker (sammen med partnere i det NRP tilrettelagte syndikatet Asker Næringseiendom AS) hvor det også ligger et betydelig langsiktig utviklingspotensial.

Arne Vannebo, AVA Eiendom.

– Dette er en veldig spennende investering for oss. Eiendommen ligger utenfor vårt hjemmemarked, men har flere spennende aspekter ved seg. Det er en lang leieavtale med en meget profesjonell og seriøs leietaker. Dersom ABB skulle velge å fraflytte eiendommen, kan det realiseres en betydelig oppside. Vi kjøper et tomteområde på 104 mål (70 mål eiet + 34 mål festet) inntil togstasjonen i Skien. Rundt eiendommen er det i dag boligbebyggelse. Med over 50.000 kvm. eiendomsmasse og over 100 mål tomt innebærer investeringen flere interessante muligheter, sier administrerende direktør Arne Vannebo i AVA Eiendom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Se alle Pluss-saker
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling