Bolig

Investerer hundrevis av mill. i Den grønne landsbyen

Sentrum i ett av de vestligste stedene i landet blir nå fortettet med mange nye boliger.

SENTRUMSPARKEN: Randaberg sentrum skal fortettes med blant annet flere nye leilighetsbygg. Ill.: LINK arkitekter/Ensign reklamebyrå
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Landlige Randaberg på Jærens nordspiss ligger bare en snau mil fra Stavanger. Kommunen som kalles Den grønne landsbyen, er Norges minste fastlandskommune og den minste landbrukskommunen i areal. De 12.000 innbyggerne bor stort sett i eneboliger i sentrum. Men nå er det tid for leiligheter.

– I vårt første prosjekt Valahaug blir det 95 leiligheter på fire byggetrinn. De to første er innflyttet og salget av det tredje er godt i gang. Vi starter også salget av fjerde trinn i år, sier markedssjef Roy Klungtvedt i INEO Eiendom.

Det første trinnet er utsolgt, og hele dette prosjektet bygger INEO alene. I de andre prosjektet de bygger har de fått med seg Base Eiendom.

– I Sentrumsparken har vi solgt godt over 70 prosent på 10 måneder. Her er det næring i første etasje og det skal i tillegg bygges en kommunal parkeringsplass under bakken, påpeker Klungtvedt og er svært fornøyd med responsen i markedet.

Fortetting

– I Sentrumsparken har vi solgt godt over 70 prosent på 10 måneder. Her er det næring i første etasje og det skal i tillegg bygges en kommunal parkeringsplass under bakken, påpeker Klungtvedt og er svært fornøyd med responsen i markedet.

Salgsverdien på disse to prosjektene er på rundt 670 millioner kroner.

– Det bygges også rekkehus i områdene rundt, så det skjer mye på Randaberg. De som flytter inn er enten folk som har bodd i eneboliger i kommunen hele livet, eller flytter hjem igjen etter å ha bodd ute noen år. Vi ser veldig få innflyttere uten tilknytning til stedet, påpeker Klungtvedt.

Som i mange andre nye leilighetsprosjekter rundt omkring i landet, er kjøperne ofte voksne mennesker som vil ha et enklere og mer lettstelt liv i forhold til det å bo i hus. Men Klungtvedt sier at de også møter en del førstegangskjøpere.

– Særlig til småleilighetene. Flere unge mennesker som er i etableringsfasen ser hvor mye mindre de må betale for en god leilighet her kontra i Stavanger eller Sandnes, påpeker han.

Grønt og flatt

Terrenget på Randaberg er så nærme ei pannekake det er mulig å komme. Men akkurat Valahaug står i foten av en liten bakke, noe som bidrar til en enorm utsikt for beboerne.

– Selv de i første etasje der ser sjøen et par kilometer unna. Og utsikten fra toppleilighetene er helt unik over det grønne landskapet. I tillegg er det er det gangavstand til stranda. Jeg får litt Danmark-følelse der ute, sier Klungtvedt.

– Skal dere bygge mer på Randaberg?

– Utover de to prosjektene vi jobber med nå har vi ingen tomter der, men ingenting skal utelukkes sier han.

Enda mer

I Randaberg sentrum skal også prosjektet Landsbyhagen bygges, to boligblokker i fire etasjer med til sammen 23 leiligheter – den dyreste til 10,5 millioner kroner. Disse skal stå ferdige sommeren 2020. Det er den lokale aktøren Bygg Invest (Steinar Skjervik) som står bak dette, og prosjektet er allerede i gang. Like borte i veien kommer i tillegg Ryggstraen Boligpark med 38 leiligheter opp til 8,69 millioner kroner. Selskapet Ryggstraen er eid 50/50 av Dino Invest (Per-Inge Hamre) og G-Nes Holding (Gunnar Kolnes).

Fakta

Randaberg kommune har 12.000 innbyggere.
Ifølge SSB holder dette antallet seg stabilt i årene som kommer.
Befolkningsveksten har imidlertid vært sterk i flere tiår og folketallet i 2017 var mer enn fem ganger så stort som i 1950.
Fra 2007 til 2017 økte folketallet med 1,4 prosent årlig mot 1,6 prosent i Rogaland som helhet.
I 2018 var det 2910 eneboliger og 699 leiligheter i kommunen.
Antall eldre har vokst betydelig de siste årene og forventes å øke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
R8 selger klassiker
Aktuelt
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Kjøpte fabrikk for 100 millioner
Aktuelt
Negative servitutter til besvær
Juss