Utvikling

Vil utvikle bydelssenter

Pellerin skal utvikle et levende bydelssentrum på Slettatorget på Kvaløya i Tromsø kommune.

NIELSTORP+Arkitekter har lagd visjonen for det nye bydelssentrumet. Ill.: NIELSTORP+Arkitekter.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Kvaløya er Norges femte største øy, og ligger i Tromsø kommune. Nå vil eiendomsselskapet Pellerin utvikle et bydelssentrum på Slettatorget på Kvaløya. Målet er å gjøre området til et aktivt og attraktivt bydelssenter for befolkningen på Kvaløya.

– Våre eiendommer, inkl. opsjon på naboeiendom, er på til sammen ca. 12 900 kvadratmeter og det sentrale området i planen er på ca. 17 250 kvadratmeter. Det er for tidlig å kvantifisere både bygningsmasse og investeringsbehov på nåværende tidspunkt og det får vi komme tilbake til ved et senere tidspunkt, sier markedssjef Morten Tidemann i Pellerin til Estate Nyheter.

Det planlegges en kombinert bebyggelse for sentrumsfunksjoner, handel og boliger. Noe eksisterende bebyggelse kan bli revet, samtidig som det skal bygges nytt og utvides og ombygges. NIELSTORP+Arkitekter er hyret inn for å lage en visjon for Slettatorget som har fått prosjektnavnet Soltorget.

Bibliotek er blant funksjonene som kan komme til Slettatorget på Kvaløya. Ill.: NIELSTORP+Arkitekter

«Utkastet vårt viser et bydelssenter som blander landskap og arkitektur. Vi ønsker å skape en følelse av å være ute i det åpne landskapet på Kvaløya, som kontrast til den intime, urbane følelsen i gatene i sentrum av Tromsø. Tomten på Kvaløya har en fantastisk natur rundt, men dagens bebyggelse rundt er spredt og oppstykket. Dette er utenfor det urbane Tromsø, og vi foreslår et anlegg som ikke etablerer gater og by-plasser, men likevel danner hyggelige samlingssteder og uterom. Naturen rund blir “bygningsdelene”, med landskapets former, med grønne bakker, skog, vannspeil og strender, og utsikt til fjell», opplyser kommunikasjonssjef Annika Richardsen i NIELSTORP+Arkitekter.

– Planene er tatt godt imot av innbyggerne i området, og området representerer et naturlig sentrumsområde for de 19 000 innbyggerne på Kvaløyasletta. Flere har tatt kontakt med oss og ønsker utvikling i området, sier Tidemann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
R8 selger klassiker
Aktuelt
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Kjøpte fabrikk for 100 millioner
Aktuelt