Utvikling

Vil bygge sykehus for minst 25 milliarder kroner

Utbyggingen av 270.000 kvadratmeter på de to sykehusene nye Aker og Gaustad er ett skritt nærmere realitet.

NYTT: Helse Sør-Øst anbefaler nå å forberede forprosjektet for utbygging på Aker og Gaustad.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Helse Sør-Øst anbefaler nå å forberede forprosjektet for utbygging på Aker og Gaustad, ifølge en pressemelding. Samtidig ber de Ullevål sykehus belyses som alternativ til Gaustad. Aker som blir størst skal ha 650 sengeplasser og det skal bygges flere nye bygninger.

I forslaget til vedtak ber Helse Sør-Øst RHF om at Oslo universitetssykehus (OUS) ytterligere belyser planlagt virksomhetsinnhold og driftskonsepter for både Aker og Gaustad før forprosjektet starter. OUS skal spesielt se på løsninger for traume- og akuttmedisin, fødselshjelp, nyfødtintensiv og kreft.

Flere vil at Aker sykehus skal være et lokalsykehus for hele Groruddalen, ikke bare tre av de fire bydelene der slik det er planlagt. Administrerende direktør anbefaler at det legges til rette for dette og at fordeling av bydelene innen OUS avgjøres sammen med kommunen.

Det har vært etterlyst en utredning av Ullevål som et alternativ til Gaustad innen vedtatt målbilde, altså hva det innebærer å bygge et samlet og komplett regionsykehus inkludert lokalsykehusfunksjoner på Ullevål.

– Både pasientene og de ansatte ved Oslo universitetssykehus fortjener nye bygg, skriver administrerende direktør Cathrine M. Lofthus i sin innstilling.

Store tall

Det sirkulerer mange tall om utbyggingen av Aker og Gaustad. Våren 2017 var det foreløpige anslaget hhv 9,8 og 8,9 milliarder kroner (eksklusive universitetsarealer og byggelånsrenter). Dette beløpet ble i juni 2018 inflasjonsjustert og innarbeidet i økonomisk langtidsplan med henholdsvis 10,2 og 9,3 milliarder kroner. Etter gjennomført konseptfaseutredning er tallene 12,4 og 12,7 milliarder kroner, til sammen 25,1 milliarder kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
R8 selger klassiker
Aktuelt
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Kjøpte fabrikk for 100 millioner
Aktuelt